Berkol Kütüphanesi ve İş Bankası işbirliği ile: Ütopya Edebiyatı

Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi, 5. senesinde Kadıköy’de yeni ve daha büyük binaya taşınırken İş Bankası ortaklığıyla “Ütopya Edebiyatı” adında bir kitap çıkardı.

Yayınlanma: 09.10.2017 - 18:43
Abone Ol google-news

Türkiye’nin alanında ilk ve tek olan Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi, 5. senesinde Kadıköy’de yeni ve daha büyük binaya taşınırken İş Bankası ortaklığıyla “Ütopya Edebiyatı” adında bir kitap çıkardı.

Kitap, ütopyacılığın gelişim sürecine dair geniş çaplı bir tarihsel araştırma sunuyor. Kütüphane, 30 Kasım 2007’de Isparta’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan’ın ailesi tarafından 2012 yılında kurulurken, 5 yılda Türkiye’nin dört bir yanından ilgi odağı haline geldi. Doğan ailesi, şimdi de Kadıköy Caferağa, Safa Sokak’taki 3 katlı, bahçeli büyük bir eve taşıdıkları kütüphaneden üyelik sistemiyle herkesin yararlanmasını sağlayacaklarını belirtiyor. Özgen Berkol’un babası Prof. Dr. Nevzat Doğan, yeni binayı tanıtırken haftanın belli günlerinde söyleşiler yapılacağını, ayrıca isteyen herkesin evdeki okuma, yazı, çizim atölyesi bölümlerinde çalışabileceklerini ifade ediyor. ABD’deki Harvard Üniversitesi’nin de kütüphane olarak hayata geçtiğini vurgulayan Nevzat Doğan, kütüphaneyi daha da büyütmeyi hedeflediklerini söylüyor.

Doğan, yeni binayla birlikte bilim kurgu yayınlarının yanında akademik, edebiyat gibi bölümlerin de olacağını belirterek bir odanın Fikret Adil’in koleksiyonuna ayrıldığını, Adil’in eşi tarafından bağışlanan ve onun ismine imzalanmış, paha biçilemez bir koleksiyonun bulunduğuna da dikkat çekiyor. Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi’nde sanat dünyasından ünlü isimlerin düzenleyeceği söyleşiler ve atölyeler www.facebook.com/OzgenBerkolDoganBilimkurguKutuphanesi/ adresinden takip edilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler