İllüstratör Prof. Dr. Nazan Erkmen yaşamını yitirdi

Yurt içi ve yurt dışında Türkiye’yi başarıyla temsil eden, aldığı ödüllerle ülkemizi gururlandıran değerli sanatçımız Prof.Dr. Nazan Erkmeni kaybettik.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 23:18
Abone Ol google-news

Doğuş Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, illüstratör Prof. Dr. Nazan Erkmen, geçirdiği kalp krizi sonucu önceki gün 72 yaşında yaşamını yitirdi. Erkmen’in cenazesi dün Bebek Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. 1945 yılında Balıkesir’de doğan Erkmen, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamladı. 1994’te doçent ve 1996’da profesör unvanlarını aldı. 2006-2012 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde seçimle gelen ilk kadın dekan olarak görev yaptı. Erkmen, daha sonra Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde dekanlık görevini üstlendi.

Erkmen, çocuklar ve büyükler için 100’ün üstünde kitap resimledi. Resimlediği önemli kitaplar arasında “Gılgamış Efsanesi”, “Dede Korkut Öyküleri” ve “Ömer Hayyam Şiirleri” de yer alıyordu. 1998 ve 2000 yıllarında Japonya ve Bratislava Seçilmiş Dünya İllüstratörleri Bienali’ne seçildi. Posta Genel Müdürlüğü tarafından “Uluslararası Intercept Pullar-Masalllar ve Efsaneler Serisi”, “Atatürk”, “23 Nisan” başlığı altında pulları basıldı. Son olarak, 2017’de ArtTurkey JAPAN (NİTTOTEN 7) sergisinde “Çığlık” ve “Hüzün” adlı eserleriyle Bungei Özel Ödülü’ne değer görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler