İDOB Uyuyan Güzel’i Zorlu’da sahneliyor

Uyuyan Güzel Balesi’nde bu akşam Kremlin Balesi’ nin prima balerinası Joy Womack ile uluslararası kariyere sahip baş balet Melih Mertol dans edecek.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 11:06
Abone Ol google-news
İstanbul Devlet Opera ve Balesi(İDOB) Çaykovski’nin Uyuyan Güzel balesini bu akşam ve 20 Ekim Cuma akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin 2200 kişilik salonunda sahneliyor.
Bu akşamki gösteride Prenses Aurora rolünde konuk sanatçı olarak dans etmek üzere Kremlin Balesi’ nin prima balerinası Joy WomackTürkiye’ ye geldi. Womack ile Prens Florimund rolünde baş balet Melih Mertol dans edecek.
 
Uyuyan Güzel geçen sezon Süreyya Opera Sahnesi’nde baş koreograf Ayşem Sunal Savaşkurt tarafından sahneye uyarlandı. Savaşkurt, eseri çıkış noktası olarak Petipa koreografisine sadık kalarak, R. Nureyev’den etkilenerek sahneye koydu. İDOB, şef Roberto Gianola yönetiminde orkestra eşliğinde, Adnan Öngün dekor tasarımı ile sahnelenen Uyuyan Güzel’i yaz sezonunda da Uluslararası Bodrum Bale Festivali ve Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’ne katılarak büyük övgü aldı.
 
İDOB, bu sezon Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi dışında, dansçılarının ve izleyicisinin büyük salon hasretini Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ inde vereceği temsillerle gidermeye çalışacak. İDOB’ un PSM temsil serisi Uyuyan Güzel Balesi’nin 18 ve 20 Ekim saat 20.00’deki gösterimleri ile başlıyor.
 
 
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin 2017- 2018 bale sezonunda sahneleyeceği diğer eserler ise; ‘’Sondan Önce – 3 Aşk – 4 Mevsim ‘’, ‘’ Fındıkkıran ‘’, ‘’Don Kişot ‘’( prömiyer), ‘’Dünya Dans Günü ‘’( prömiyer ), ‘’ Judith ‘’ ( prömiyer ) olacak. Sanatseverler, Fındıkkıran ve Don Kişot Balelerini de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nin yanı sıra Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde de izleyebilecekler.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler