Nilhan Osmanoğlu hedef gösterdi... Gericiler sergi bastı

Abdülhamid'in torunu olduğunu iddia eden Nilhan Osmanoğlu, dün sosyal medya hesabı üzerinden hedef gösterdiği Abdülmecid Efendi Köşkü'nde sergilenen Ömer Koç koleksiyonu eserlerine 4-5 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Yayınlanma: 22.10.2017 - 17:43
Abone Ol google-news

<video:850482>

İKSV'nin Koç Grubu sponsorluğunda düzenlediği 15. İstanbul Bienali kapsamında Üsküdar Bağlarbaşı'da, Abdülmecid Efendi Köşkü'nde düzenlenen Ömer Koç koleksiyonu sergisine saldırı düzenlendi.

4-5 kişilik bir grup tarafından "Laiklik bu mu?", "Bu memleket sizin yüzünüzden bu hale geldi" bağırmaları eşliğinde saldırı düzenlendi.

Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki sergiye gelen bir grup saldırgan Ron Mueck'e ait "Hırka altındaki adam" adlı eseri tahrip etmek istedi. Saldırıyı önlemeye çalışan güvenlik görevlisine de saldıran grup diğer güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı.

Saldırganlar bu kez de "Laiklik bu mu?", "Bu memleket sizin yüzünüzden bu hale geldi" , "Burada bunlar sergilenemez" diyerek özel güvenlik görevlilerine bağırmaya başladı. Sergiye gelen ziyaretçiler saldırgan grubu alkışlarla ve "Görmek istemiyorsanız gelmeyin. Dışarı çıkın" sözleriyle protesto etti. Saldırganlar, 15 dakika kadar süren gerilim sonrasında salonun bahçesine çıkarıldılar. 

<video:850770>

BUGÜN YAŞANAN İKİNCİ SALDIRI

Saldırganlar için emniyete bildirimde bulunan güvenlik görevlileri, bu olayın bugün yaşanan ikinci saldırı olduğunu, ilk saldırıyı düzenleyenleri polise teslim ettiklerini fakat polisin herhangi bir yaptırım uygulamadan saldırganları serbest bıraktığını ifade etti.

ABDÜLHAMİD'İN TORUNU OLDUĞUNU İDDİA EDEN OSMANOĞLU SERGİYİ HEDEF GÖSTERDİ

Abdülhamid'in torunu olduğunu iddia eden Nilhan Osmanoğlu, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki bienal sergisini hedef göstermiş ve "Son Halife Abdülmecid'in evinde Koç tarafından açılan sergi durdurulmalı! Kuzguncuk'ta bulunan sergide sanat adı altında "rezalet"!!!" ifadelerini içeren bir paylaşım yapmıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler