Dostlar Korosu İlk Koristleri 18 Kasım'da Şişli Kent Kültür Merkezi'nde

Bilindiği üzere; 1975 Yılında Dostlar Tiyatrosu etkinlikleri bünyesinde Ruhi Su ile bir araya gelen Dostlar Korosu, İlerleyen yıllarda, Ruhi Su yönetiminde ''El Kapıları'', '' Sabahın Sahibi Var'' ve ''Semahlar'' Uzunçalarlarına ses verdi, Yurt içindeki konserlerde izleyicinin karşısında Ruhi Su ile beraber yerini aldı.

Yayınlanma: 23.10.2017 - 17:43
Abone Ol google-news


Aradan geçen yıllar sonrasında, Ruhi Su ile birebir çalışan, onun engin ve derin birikimini özümseyen 12 Korist tekrar bir araya geldi ve edinmiş oldukları Ruhi Su disiplini ile 2014 Yılından bu yana, güncel koşullarda çalışmalarına devam ediyor, yıllar önceki heyecanla, amatör ruhunu yitirmeden ve özenle...

2017 Yılının sonlarına doğru gelirken, bu kez, izleyicinin karşısına Dostlar Korosu İlk Koristleri, ''Ruhi Su'dan Bize Bizden Zamana'' isimli Uzunçalarla (LP) ve CD ile çıkıyor.
Ruhi Su'nun uzunçalarlarının form ve içeriğine sadık kalarak. ''Değerli olan kaybolmaz.'' inancıyla, yılları
n birikimini son üç yılda yoğunlaştırarak, ve türküleri olanca içtenliği ile yorumlayarak.

Zamana bir belge bırakmak bilinciyle...

''Ruhi Su'dan Bize Bizden Zamana'', Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve Anonim Türkülerin Ruhi Su duyarlılığı ile bütünleştiği bir çalışma... 

Ruhi Su ile gerçekleştirilen çalışmalarda kayıt altına alınmamış olan türkülere de yer verilmiş plakta ve CD'de...

Bu bağlamda Ruhi Su Dostlar Korosu İlk Koristleri 18 Kasım 2017 Cumartesi günü Saat 20.00'de Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi ( Eski Kent Sineması, Şişli Kent Kültür Merkezi ) bünyesinde bir konser verecek. 

Amaç; Bugün, ''Bunalmış yüreklere'' bir damla da olsa ''Su serpmek'', ''Yetiştik, geldik!...'' demek.

Dostlukla...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler