Vakıflar da hedefini 2023’e ayarladı

Kültür Varlıklarının İadesinin Sağlanması ve Korunması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na bilgi notu sunan Vakıflar Genel Müdürlüğü, burada kaçakçılıkla mücadele kapsamında 2023 hedefini sıraladı.

Yayınlanma: 23.10.2017 - 22:50
Abone Ol google-news

Vakıflar Genel Müdürlüğü de tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili hedeflerini AKP gibi 2023’e ayarladı. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında 2023 hedeflerini sıralayan Vakıflar, herhangi bir eserin çalınma olayında, birkaç dakika içinde gümrük kapıları, interpol veri tabanı dahil, duyuruları internet ortamında tamamlanmış olmasını amaçlıyor. Kültür Varlıklarının İadesinin Sağlanması ve Korunması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na bilgi notu sunan Vakıflar Genel Müdürlüğü, burada kaçakçılıkla mücadele kapsamında 2023 hedefini şöyle sıraladı:

-2023 yılına kadar genel müdürlüğümüzün sorumluluğundaki tüm eserlerin mahallinde korunmaları, envanterleri sağlanmış olup, tüm envanterler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak veri tabanına kaydedilmiş olacak. 

-Herhangi bir eserin çalınma olayında, birkaç dakika içinde gümrük kapıları, interpol veri tabanı dahil, duyuruları internet ortamında tamamlanmış olacak. 

-Birimimizde en az beş ve tüm bölge müdürlüklerinde en az üçer kişi olmak üzere İngilizceyi iyi konuşabilen ve Türkçeden İngilizceye mükemmel çeviriler yapabilecek düzeyde sanat tarihçi uzmanlar görevlendirilecek.

-Dünyada büyük oranda kırılmış olan ‘müzayede ve müze piyasalarındaki Türkiye kökenli vakıf eser kabullerinin’ sıfırlanması sağlanacak.

-2003 yılından önce yurt dışına çıkmış tüm eserlerimiz, İngilizceye hâkim sanat tarihi uzmanları tarafından tespit edilip, dijital kayıtlara alınıp, istatistikleri çıkarılarak, her birinin, uluslararası hukuk ve diplomasi çerçevesinde geri alınmaları gerçekleştirilecek.

-Ülkemizin büyük, onurlu, kökenlerine bağlı, ata yadigârı eserleri koruyan ve eskiden onları çalanlardan geri alan bir ülke olduğu, tüm dünyaya duyurulacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler