İnsan sıcaklığının peşinde

En iyi özgün senaryo Oscar’ını kazanan dramatik komedi, 21. yüzyıl insanının yalnızlığını, iletişimsizliğini, gerçeklerden kopuk yaşayışını başarıyla aktarıyor.

Yayınlanma: 20.06.2014 - 21:15
Abone Ol google-news

Yakın bir gelecekte Los Angeles’ta oturan Theodore Twombly yaşamdan tad alamaz, hiçbir şeye inancı kalmamıştır. Yaşamını başkalarına güzel duygularla, şiirsel sözlerle dolu mektuplar yazarak kazanır. Karmaşık ve duygusal Theodore eski karısı Catherine’in anılarıyla avuntu bulmaya çabalar.

Bir gün OS1 adlı yapay zekalı bir işletim sistemi satın alır. Theodore, onu anlayan, onu dinleyen, onu tanıyan, güçlü sezgileri olan bu sisteme Samantha adını verir. Genç adam Samantha’nın ilgisi, sevecenliğiyle dış dünyadan gittikçe kopmaya  başlar. Acılarını, yalnızlığını, sevgisizliğini bu ileri teknoloji ile dindirmeye çalışır. Yaşamdan tad almaya başladığını duyumsayan Theodore, Samantha ile ilişki yaşamaya başlar. Fakat Samantha onun programladığından başka bir şeye dönüşmeye başlamıştır.

Being John Malkovich (John Malkovich Olmak/1999), Adaptation (Tersyüz/2002), Where the Wild Things Are (Arkadaşım Canavar/2009) filmlerinin yaratıcısı Spike Jonze filminde tüketim toplumunun soğukluğunu, kapitalizmi, insani değerlerin yitişini, teknolojiye, sosyal ağlara bağımlılığı yetkin bir anlatımla vurguluyor.

Her (Aşk) Yönetmen: Spike Jonze Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Scarlett Johansson, Olivia Wilde, Chris Pratt, Matt Letscher, Portia Doubleday/ 2013, 121 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler