Yaşar Kemal günleri Livaneli ile sona erecek

Seyhan Belediyesi ile Yaşar Kemal Vakfı’nın birlikte düzenlediği, “Yaşar Kemal Sanat Günleri” 9 Kasım’da son bulacak.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 20:03
Abone Ol google-news

Sergi, drama atölyesi çalışmaları, panel, film gösterimi, konser ve söyleşi gibi etkinliklerin yapıldığı sanat günlerinin son 2 günü, Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk, Arif Keskiner, Özdemir İnce, Ahmet Güneştekin ve Kenan Mortan gibi ünlü isimlerin katılımları ve Yaşar Kemal’in köyünün ziyaretiyle sona erecek.

Ünlü yazar Yaşar Kemal’in memleketi olan Adana’da 6 Ekim’de başlayan “Yaşar Kemal Sanat Günleri” yarın 14.00’te Özdemir İnce ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın açış konuşmasını yapacağı, Zafer Doruk’un moderatörlüğündeki, “Yaşar Kemal Romanı” başlıklı panel ile başlayacak. Dr. Ayşegül Tözören, Feridun Andaç, Mine Hoşcan Bilge’nin konuşmacı olduğu panelin ardından, moderatörlüğünü Nebil Özgentürk’ün yapacağı, “Gazeteci ve Şair Yaşar Kemal” konulu panelde Güven Turan, Prof. Dr. Kenan Mortan ve Hülya Ekmekçi konuşmacı olacak. Günün 3. panelinin moderatörlüğünü ise Zülfü Livaneli yapacak.

“Anılarla Yaşar Kemal” adlı panelin konuşmacıları Ahmet Güneştekin, Arif Keskiner, Müşir Kaya Canbulat ve Zeynep Oral, Yaşar Kemal ile olan anılarından kesitler sunacak. Saat 19.00’da ise etkinliklere katılan atölye öğrencilerinin hazırladığı, “Yaşar Kemal’in Doğası” adlı resim sergisinin açılışı yapılacak, ardından, “Kırmızı Deynek” isimli şiir-drama gösterisi sahnelenecek. Yaşar Kemal Sanat Günleri”nin son günü olan perşembe, etkinliğe katılan sanatçılar Yaşar Kemal’in köyü olan Hemite’yi ziyaret edecek. Aynı gün 18.00’de Lütfi Özgünaydın’ın, “Çukurova ve Yaşar Kemal” isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak. 19.00’da ise Zülfü Livaneli’nin de yer alacağı Ferhat Livaneli Orkestrası konseri ile “Yer Demir Gök Bakır” filminin gösterimi gerçekleşecek. Bir ay süren etkinlik, Nebil Özgentürk’ün yöneteceği, “Zülfü Livaneli Söyleşisi” ile son bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler