Ödülleri yılların emeği ve sabrıyla aldılar...

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile 27. İstanbul Sanat Fuarı Onur Ödülleri önceki akşam TÜYAP’ta düzenlenen bir tören ile sunuldu.

Yayınlanma: 07.11.2017 - 21:53
Abone Ol google-news

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile 27. İstanbul Sanat Fuarı Onur Ödülleri önceki akşam TÜYAP’ta düzenlenen bir tören ile sunuldu.

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, kitapta 36, sanatta 27 sene bir şeyi sürdürebilir hale getirebilmek, bunu becerebilen bir ekiple beraber olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Ünal, “Yaptıklarımız, onur yazarlarımız, onur sanatçılarımızla çok daha anlamlı. Onlar olmasa, bizi yüceltmeseler sanıyorum bunları yapabilme şansımız olmayacak” diyerek Onur Yazarı Ödülü’nü Ayla Kutlu’ya sundu.

Kutlu, “Bu çok yüce, son derece anlamlı ödülü edebiyatla fiilen uğraşmaya başlamamın 40. yılında almak bir tesadüf ama müthiş sevindirici. Her ödül aslında harcanan yorgunluklardan bir üst derecededir, bu yüzden de son derece mutluyum” diyerek teşekkür etti. Kutlu, edebiyat yaşamında teşekkür borcu olan üç ismi: İlk kitabını basmak üzere davet eden Aydın Emeç’i; 36 yıldır yazarı olduğu, en eski yazarı olmakla övündüğü Bilgi Yayınevi’nin kurucusu Ahmet Küflü’yü, candan ve içten eleştirileriyle onu geliştiren “Bana borcunu yetiştirdiğim kalitede bir sanatçı yetiştirebilirsen ödeyebilirsin” diyen Erhan Bener’i rahmet ve saygıyla andı.

Plastik sanatlara önemli katkıları nedeniyle Sanatçı Onur Ödülü ise, Nur Koçak’a Doğan Hızlan tarafından verildi. Koçak, sabretmesini bilen olmayacak gibi görünen işlerde bile başarı kazanır anlamına gelen atasözüyle, “Sonunda sabırla koruk şerbet oldu. Çok teşekkür ederim” diyerek plaketi gösterdi.

Sanat Tarihçisi / Eleştirmen Onur Ödülü’nü Ercan Karakaş’ın elinden alan Ali Artun, “Ödül ile eleştiriyi vurgulamak önemli” diyerek bu alanda çalışanları takdir edenlere teşekkür etti. Koleksiyoner Onur Ödülü’nü sanatçı Hüseyin Koçan’ın elinden Yunus Büyükkuşoğlu adına kızları Ahu ve Gamze Büyükkuşoğlu alırken “Sanatı paylaşmanın çok önemli olduğunu ailemizde, maalesef çok erken kaybettiğimiz annemiz Fatoş’tan öğrendik. Sanat ailemize çok şey kattı, farklı olmamızı sağladı” diyerek teşekkür ettiler. Sanatsever Kurum Onur Ödülü de, gene Büyükkuşoğlu ailesinin kurucusu olduğu FARPLAS’a Aysel Çelikel tarafından verildi.

Alkışlar Turhan Günay’a

Gecede fuara emek verenlerle birlikte sahneye davet edilen, yayınları ve fikirleriyle fuara yıllardır destek veren gazetemiz Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay şahsında, Cumhuriyet’teki meslektaşları ve cezaevlerinde haksız yere zulüm gören tüm gazetecilere akışlarla selam gönderildi.

Bülent Ünal, “Yaptıklarımız, onur yazarlarımız onur sanatçılarımızla çok daha anlamlı. Onlar olmasa, bizi yüceltmeseler sanıyorum bunları yapabilme şansımız olmayacak” diyerek Onur Yazarı Ödülü’nü Ayla Kutlu’ya sundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler