DİSK Korosu yeniden

Tekrar toplanan DİSK Korosu, bugün Fulya Sanat Merkezi’nde konser verecek.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 19:06
Abone Ol google-news

DİSK Çok Sesli Korosu, konfederasyonun 50. yıl etkinlikleri kapsamında işçi marşlarını, devrim şarkılarını ve türkülerini bugün verilecek konserde söyleyecek. DİSK Korosu konseri bugün Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak. Konser öncesinde saat 19.00’daki kokteyl sonrasında Fahrettin Engin Erdoğan’ın “Türkiye Emek Hareketi Afiş ve Karikatür Sergisi”nin açılışı yapılacak. DİSK Korosu’nun şefliğini yapan Berktay T. Akyıldız ile koronun toparlanma sürecini konuştuk.

-DİSK Korosu’nun Timur Selçuk’un yöneticiliğinde hayata geçtiğini, sonra da 12 Eylül’de kapatıldığını biliyoruz. Koronun bugükü işleyişi nasıl?

Şu anki koronun büyük bir bölümü Ruhi Su Dostlar Korosu’nun şefliğini yaptığım dönemin koristlerinden oluşuyor. Timur Selçuk Dostlar Korosu şefliği de yapmış daha sonra da birçok etkinlikte beraber sahne aldığımız çok değerli bir sanatçı. Dolayısıyla, 1979 DİSK Korosu’yla organik bağlarımız var diyebilirim. Bugünkü konserimiz için bile Timur Selçuk’u arayıp bir konuda yardım isteyebiliyorum. Bence bugün bile yaşayan, canlı bu organik bağ bu mirası yeni koroyla sahiplenip taşıyabilmemiz için bize büyük bir güç veriyor.

-Tekrar nasıl toparlandı DİSK Korosu? Kimin fikriydi?

2010’da 1 Mayıs DİSK’le birlikte Taksim’de kutlandı. 1 Mayıs Marşı’nı 33 yıl aradan sonra tekrar sahneden söylemek amacıyla karma bir sanatçılar korosu oluşturuldu. Piyanoda Timur Selçuk vardı. DİSK de benden koroyu çalıştırıp sahnede yönetmemi istedi. İlk defa o organizasyonda DİSK’le çalıştım. Daha sonra da 1 Mayıs’larda ve bazı sendika etkinliklerinde koroyla yer aldık. Bakırköy’deki 2015 1 Mayıs’ında koromla sahne aldıktan sonra DİSK Korosu’nu yeniden oluşturabilir miyiz diye düşünmeye başladım. Yönetim Kurulumuz da sıcak bakınca yazın hazırlıklara başladık ve DİSK Korosu 36 yıl aradan sonra DİSK’in 50. yılında yeniden marşlarını söylemeye başladı.

‘Başkaldırı büyüyor'

-Şu andaki konjonktürde konser verebilmek zor oluyor mu? DİSK Korosu hayatına devam edebilecek mi sizce?

Elbette her istediğimiz yerde konser veremiyoruz. Ama engel olanlardan daha güçlü destekçilerimiz var. Bugün Beşiktaş Belediyesi’nin yardımlarıyla gerçekleştireceğimiz konserimizle ilk defa baştan sona koroyla sahne alacağız. Hazırladığımız konser güçlü destekçilerimiz olmadan mümkün olamazdı. Ben iyimser bakıyorum. Okulda blok flüt çalmanın bile altında büyük bir oyun arayan bazı kesimler kendilerini gösterdikçe sağduyulu, eğitime, sanata, bilime değer veren insanların da sesleri yükseliyor. Her kesimden başkaldırı daha da görünür oluyor. Eminim ki çok uzun olmayan bir vadede bu kara günler bitecek, Cumhuriyet de kazanacak, aklıyla, emeğiyle üretenler, direnenler de kazanacak. DİSK Korosu tüm Türkiye’de kendisini örnek alan koroların birer birer oluşmasıyla birlikte daha da büyüyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler