Berberoğlu için imzalayacaklar

CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nun cezaevinde yazdığı “Siz Yürürken, Ben Yatarken” adlı kitabı için milletvekilleri TÜYAP’ta imza günü düzenliyor.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 19:12
Abone Ol google-news

CHP’nin gazeteci milletvekilleri Tuncay Özkan, Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Eren Erdem, Utku Çakırözer, Barış Yarkadaş ve Parti Meclisi’nin gazeteci üyeleri İdris Akyüz ile Ali Öztunç, bugün saat 14.00’te bir araya gelecek. Etkinlikte Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu da yer alacak. CHP’nin ilçe örgütleri, belediye ve ilçe başkanları ile milletvekilleri de imza gününe katılacak.

‘Yalnız değil’

İstanbul Kadıköy’de düzenlenen Atatürk’ü anma törenine katıldıktan sonra açıklama yapan CHP’li Yarkadaş, TÜYAP İmza Salonu’nda düzenlenen etkinlik için okurlara çağrıda bulundu. İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Haksız ve hukuksuzca cezaevinde tutulan milletvekili - gazeteci Enis Berberoğlu’yla dayanışmak için bir araya geliyoruz. O gün, yapılan tüm haksızlıklara karşı, Enis Berberoğlu’nun yalnız olmadığını göstereceğiz” dedi. Berberoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’nin bozma kararına rağmen cezaevinde tutulduğunu belirten Yarkadaş, “Berberoğlu, her şeye rağmen, dimdik duruyor, yazıyor, düşünüyor ve üretiyor. Biz de o üretimi, halkın en geniş kesimlerine bir dayanışma içinde ulaştıracağız” ifadesini kullandı ve “Her bir imza, adaletsizliğin nişanı olacak. Her bir imza Berberoğlu’nun özgürlüğüne kavuşması için atılacak” dedi. Yarkadaş, adaletsizliğe itiraz eden herkesi, imza gününe beklediklerini de dile getirdi.

Attilâ İlhan ödülleri verildi

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından desteklenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri dün 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine teslim edildi. Roman dalındaki ödülün sahibi “Körburun” adlı kitabıyla Hikmet Hükümenoğlu, şiir dalındaki ödülün sahibi “Yol Şarkıları” kitabıyla Adnan Özer oldu. Ayrıca İlk Roman Vakıf Ödülü “Lakin Bu Bir Masal” kitabıyla Jale Şengün’e değer görülürken, İlk Şiir Kitabı Vakıf Ödülü de “İlk Ayrılık” kitabıyla Selenay Kübra Koçer’e sunuldu. Can Yayınları’ndan çıkan “Körburun” adlı romanıyla 2017 Attilâ İlhan Roman Ödülü’nün sahibi olan Hikmet Hükümenoğlu, ödül konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Körburun benim beşinci romanım ama daha önceki romanlarımda olmayan bir bağ var aramızda. Bu roman, Attilâ İlhan’ın adını taşıyan bu değerli ödüle layık görüldüğü için çok mutluyum.” Törende 2017 Attilâ İlhan Şiir Ödülü, Everest Yayınları’ndan çıkan “Yol Şarkıları” vesilesiyle Adnan Özer’e sunuldu. Özer, ödülünü alırken şunları söyledi: “Attilâ İlhan edebiyatımızın kaptanı, sevgili ağabeyimiz, büyük ustamız. Oturmasını, kalkmasını, konuşmasını, beyefendiliğiyle ondan öğrendiğimiz bir ustamızdı. O sadece bir şair değildi, şiir etiğini kamusal alana da yaymış birisiydi. Çok çok teşekkür ediyor, bu ödüle layık olmaya çalışacağıma söz veriyorum.”

Can Yayınları’ndan fuara özgü kitaplar

Özel tasarımları ve farklı boyutlarıyla dikkat çeken Kâğıt Kitaplar 2017 TÜYAP İstanbul Fuarı’nda kitapseverlerle buluştu. Can standında yoğun ilgi gören kitaplar 10 farklı yazarın öykülerinden oluşuyor. Erdal Öz’den D.H. Lawrence’a kadar birçok yazarın kitabı Kâğıt Kitaplar serisinde yerini aldı. Fuarın ilk gününden itibaren Can Yayınları stantlarında sergilenen ve okuyucuların da yoğun ilgisi ile karşılanan kitaplar şimdilik sadece fuar kapsamında satılıyor.

FUARDA BUGÜN

-Karadeniz Salonu 13.15-14.15 Söyleşi: “Ülkemin Güzel Yüzü: Tarık Akan” Konuşmacı: Kıymet Coşkun, Turgay Fişekçi, Umur Bugay Düzenleyen: Can Yay. 17.00-19.00 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri 25 Yaşında! Panel: “Ödüller Ne İşe Yarar?” Yöneten: Handan İnci Konuşmacılar: Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Seçkin Selvi, Nursel Duruel, Semih Gümüş Düzenleyen: MSGSÜ -TÜYAP

-Interexpo Salonu 12.00-13.00 Söyleşi: “Türkân Şoray: Hayatın ve Sinemanın İmgesi” Konuşmacılar: Türkân Şoray, Atilla Dorsay, Safa Önal, Feridun Andaç Düzenleyen: Eksik Parça Yay.

-Heybeliada Salonu 13.30-14.30 Söyleşi: “Oya’lar...” Konuşmacı: Ayla Kutlu Düzenleyen: TÜYAP 14.45-15.45 Söyleşi: “Doğu Yücel ile Yeni Roman Kahramanı Mitat Karaman Üzerine” Konuşmacılar: Can Öz, Doğu Yücel Düzenleyen: Can Yay. 

-Büyükada Salonu 12.15-13.15 Panel: “Özgürleşen Dille Özgür Düşünce” Yöneten: Sevgi Özel Konuşmacılar: Ataol Behramoğlu, Feyza Hepçilingirler, Yaşar Seyman, Ertuğrul Özüaydın Düzenleyen: Dil Derneği

-Kınalıada Salonu 13.15-14.15 Panel: “Türk Nüfus Mühendisliği-Ermeniler, Rumlar ve Kürtler” Yöneten: Kübra Yeter Konuşmacılar: Nevzat Onaran, Foti Benlisoy Düzenleyen: Kor Kitap 17.00-18.00 Söyleşi: “Dış Politika Dün, Bugün” Konuşmacı: Onur Öymen Düzenleyen: Remzi Kitabevi

-Kalamış Salonu (12. Hol) 18.15- 19.15 Panel: “Referandum ve Ulusların Kendi Geleceklerini Belirleme Hakkı” Yöneten: Aziz Tekin Konuşmacı: İsmail Beşikçi Düzenleyen: İsmail Beşikçi Vakfı

-Moda Salonu (12. HOL) 14.30- 15.30 Söyleşi: “Gazeteciyi Kim Öldürdü?” Konuşmacılar: Mine Kırıkkanat, Haluk Şahin Düzenleyen: Kırmızı Kedi Yay.

pseverlerle buluştu. Can standında yoğun ilgi gören kitaplar 10 farklı yazarın öykülerinden oluşuyor. Erdal Öz’den D.H. Lawrence’a kadar birçok yazarın kitabı Kâğıt Kitaplar serisinde yerini aldı. Fuarın ilk gününden itibaren Can Yayınları stantlarında sergilenen ve okuyucuların da yoğun ilgisi ile karşılanan kitaplar şimdilik sadece fuar kapsamında satılıyor.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler