Tiyatro salonsuz... Kars'ta çocuklardan büyük ilgi

Eğlendirerek çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamayı hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 500’üncü oyununu Karslı çocuklara sundu.

Yayınlanma: 16.11.2017 - 20:39
Abone Ol google-news

Bosch Ev Aletleri’nin 2008 yılında başlattığı tiyatro seferberliği 10 yıldır Türkiye’yi dolaşıyor. Şimdiye dek 155 bin kişiye ulaştılar. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu adına illeri gezen grup ise Sadri Alışık Kültür Merkezi Tiyatrosu. Ekip geçen hafta Kars’taydı. Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde”, çocukları hem eğlendiriyor hem de hayvan ve çevre sevgisi aşılıyor.

Oyun, 2017 yılı sonuna kadar Iğdır, Van ve Bitlis’te sahnelenecek, 2018’de ise Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Tunceli ve Erzincan’daki küçük izleyiciler ve aileleriyle buluşacak. Sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, amaçlarının çocuklara çevre bilincinin eğlenceli bir şekilde aşılanması olduğunu vurguladı. Süer, “Tiyatronun gücünden faydalanarak, ‘ağaç yaşken eğilir’ söylemiyle, sürdürülebilir bir dünya için, 3 yaşın üzerindeki çocuklarımızın çevre farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Şimdiye kadar 61 ilde 500 kez sahnelenen oyun, çocukları eğlendirdi, onlara doğa sevgisi aşıladı” dedi.

‘İlk kez izledim’

Gösteriye gelen yüzlerce Karslı çocuktan, 12 yaşındaki Melek Karakoç, ilk kez tiyatroya gittiğini ve kendisini çok mutlu hissettiğini söyledi. 14 yaşındaki Nazlı Deniz de hayatındaki ilk tiyaro deneyimini yaşadı. Deniz, “Oyunda verilen mesajları çok beğendim. Ormanlara hiç zarar vermememiz gerekiyor” dedi. Çocuklarıyla tiyatroyu izleyen velilerden Hanife Göçmen ise çocukların çok eğlendiğini ve doğaya, çevreye bakışları için önemli mesajlar aldıklarını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler