72. Yunus Nadi Ödülleri'nde kazananlar belli oldu... Ödüller, Nevşin Mengü'nün sunumuyla sahiplerine verilecek

Türkiye’nin gelenekleşen ve kurumsallaşan en uzun süreli ödülü olan Yunus Nadi Ödülleri’nin 72’ncisi sahiplerini buldu.

Yayınlanma: 22.11.2017 - 21:31
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Vakfı tarafından yürütülen ödüller bu yıl “Edebiyat” ve “Bilimsel Araştırma” olmak üzere iki ana dalda verildi. Edebiyat Ana Dalı’nda öykü, roman ve şiir; Bilimsel Araştırma Ana Dalı’nda ise sosyal bilimler dalında dağıtıldı.

4 dalda ödül verildi

Bu sene Seçici Kurulu’nu Hikmet Altınkaynak, Sezer Ateş Ayvaz, Metin Celâl, Nursel Duruel ve Seval Şahin’in oluşturduğu Öykü Ödülü’nün sahibi “Pera Mera” adlı kitabıyla Murat Yalçın oldu. Seçici Kurulu’nda Ahmet Cemal, Turhan Günay, Handan İnci, Güray Öz ve Yüksel Pazarkaya’nın yer aldığı Roman Ödülü’nü “Sibop” ile Başar Başarır kazandı. Seçici Kurulu’nda Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost, Turgay Fişekçi ve Doğan Hızlan bulunan Şiir Ödülü’nü bu yıl iki isim birden paylaştı. “Şiirin Kıyılarında” kitabıyla Abdülkadir Paksoy, “Gözleri Muhacir” kitabıyla ise İhsan Tevfik 2017 Yunus Nadi Şiir Ödülü’ne uzandı.

Tören cumartesi

Seçici Kurulu’na Erdal Atabek, Prof. Dr. Rona Aybay, Prof. Dr. Bozkurt Güvenç, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. İonna Kuçuradi ve Prof. Dr. Ahmet Mumcu’nun oluşturduğu Sosyal Bilimler Ödülü’ne bu yıl “Mahalledeki AKP” adlı çalışmasıyla Sevinç Doğan layık görüldü. 2017 Yunus Nadi Ödülleri, 25 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek törenle sahiplerine sunulacak. Ödül töreninin sunuculuğunu Nevşin Mengü yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler