Kayıp Koman heykeli için konser

Seğmenler Parkı’nda ansızın kaybolan İlhan Koman heykelinin kente yeniden kazandırılması için sanatçıların desteğiyle kampanya başlatıldı.

Yayınlanma: 23.11.2017 - 20:34
Abone Ol google-news

Kaybolan değerlerimizi yeniden inşa etme sürecinin ilk adımı olan kampanya, İlhan Koman heykelinin sökülüp çalınmasından sonra Başkent Dayanışması bünyesinde gerçekleşen kamuoyu yaratma sürecinin hemen ardından hayata geçirildi. Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi, İlhan Koman Vakfı ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 2016 Mayıs ayında yıllardır durduğu Ankara Seğmenler Parkı’ndaki kaidesinden sökülerek çalınan bu heykelin yeniden dökümünün yapılarak kente kazandırılması için kolları sıvadı. Galeri Nev ve Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi’nin çabalarıyla heykelin orijinal alçı kalıbına ulaşıldı ve bu modelden tekrar bronz heykelin üretilmesine karar verildi.

Bu karar ile birlikte heykelin yeniden üretimi ve Seğmenler Parkı’nda bulunan kaidesine tekrar yerleştirilmesi için bir bağış kampanyası başlatıldı. Ankara Çayyolu’nda açılmış olan yeni butik konser salonu Podium Hall, 25 Kasım Cumartesi günü bu kampanyaya destek olmak amacı ile bir klasik müzik konseri düzenliyor. Bu konserden elde edilecek gelirin tamamı heykelin yeniden üretimi için bağışlanacak.

Kasım ayının başında Devlet Sanatçısı Gülsin Onayı konuk eden butik salon, yıl sonunda ise adından hayli söz ettirecek bir dünya starı olan efsanevi piyanist Cyprien Katsaris’i konuk edecek. 16 Aralık Cumartesi saat 20.00’de başlayacak konserin biletleri Biletix’ten edinilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler