Dijital sanatın şehri

Daha önce Sao Paulo, Mexico City ve Bogota’da yapılan AltCity’nin 4. ayağı, 12 katılımcıyla Türkiye’de gerçekleşiyor.

Yayınlanma: 25.11.2017 - 20:42
Abone Ol google-news

Sergide, Özcan Saraç, Kerim Dündar, Gülfidan Özmen ve Zeynep Budak, Bilal Yılmaz, Betül Aksu, Ethem Cem, Deniz Derbent, Hazal Döleneken, Ufuk Barış Mutlu, Ege Selçuk ve Meltem Şahin ile Squidsoup’un yaratıcı ekibinin çalışmaları yer alıyor.

British Council ile Digi.logue’un yaratıcı ve eğitici işbirliğiyle düzenlenen Alt- City İstanbul projesi şehrin en yaratıcı sergisi “Across the Line”a imza atıyor. Daha önce Sao Paulo, Mexico City ve Bogota’da yapılan AltCity’nin, İstanbul’da gerçekleştirilen dördüncü ayağı, dijital sanatları odağına alarak; farklı disiplinlerden gelen ve Türkiye’de yaşayan sanatçıların dijital sanat projeleri üretme becerilerini ve bu konudaki işbirliği potansiyellerini artırma amacı taşıyor.

‘İstanbul’ teması ekseninde

Proje kapsamında dijital dünyanın imkânlarından faydalanmaya hak kazanan 12 katılımcı, Birleşik Krallık’ın önde gelen dijital sanat gruplarından Squidsoup’un mentorluğunda teknoloji odaklı düşünme ve üretim süreçlerini destekleyen atölyelere katılarak, Zorlu PSM Sky Lounge’ta iki hafta boyunca tam zamanlı olarak kendilerini geliştirme imkânı buldu. Salford Quays merkezli dijital sanat programcıları Quays Culture’ın yapımcılığını üstlendiği projeyle sanatçılar, yaratıcı/teknik danışmanlarla birlikte “İstanbul” teması ekseninde 8 adet dijital sanat eseri oluşturdu. 14 Kasım Salı gününden itibaren Zorlu PSM, Digi.logue Space’de teknoloji ve sanat tutkunlarını bir araya getirecek olan “Across the Line” sergisi, 25 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler