Ankara’da tiyatro coşkusu... Onur Ödülü Müjdat Gezen’in

22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Büyük Tiyatro’da düzenlenen görkemli Festival Galası ile başladı. “Festival Onur Ödülü” usta sanatçı Müjdat Gezen’e, “Festival Emek Ödülü” ise Kımız Bozkır’a verildi.

Yayınlanma: 25.11.2017 - 20:44
Abone Ol google-news

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 24 Kasım- 4 Aralık tarihlerindeki festivalde 45 farklı oyun tiyatroseverlerle buluşacak. Festival Büyük Tiyatro’da düzenlenen açılış töreni ile Ankaralı sanatseverlere “merhaba” dedi.

Bozkır’a ödül Cihaner’den

Tören TAKSAV Genel Başkanı Prof. Dr. Selçuk Candansayar’ın yaptığı kısa konuşma ile başladı. Candansayar, “22. kez düzenleyeceğimiz Ankara Tiyatro Festivali ile hayatı sanatı yeniden üretiyor, paylaşmanın kıvancını yaşıyoruz. Umudu yeşertmek üzere ‘yaşanılır bir dünya için sanat’ demenin mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum” dedi. Candansayar’ın konuşmasının ardından “Festival Emek Ödülü” CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner tarafından yıllarını tiyatroya adayan Kımız Bozkır’a verildi. Bugüne kadar Tamer Levent, Genco Erkal, Rüştü Asyalı, Rutkay Aziz, Yıldız Kenter, Halit Akçatepe, Haluk Bilginer gibi isimlerin aldığı “Festival Onur Ödülü” ise tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’e verildi. Gezen ödülü Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in elinden aldı. Gezen’in “Ödül alanlara da baktım hakkıyla vermişsiniz benim de hakkım olduğunu düşündüm” esprisi salondakileri güldürdü.

Müjdat Gezen gibi bir sanatçıya ödül vermekten onur ve gurur duyduğunu dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in “Sanatın gücü budur ki bugün sanatın içine tükürenler yok ama sanat hâlâ burada ve olmaya da devam edecek” sözleri izleyiciden büyük alkış aldı. Gece, piyanoda İbrahim Yazıcı ve kemanda Berfin Aksu açılış konseri ile devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon