İzmir Tiyatro Festivali’nin ‘Onur Ödülü’ Mesci’ye...

TAKSAV (Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf) 6. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, 8 Aralık’ta başlayacak ve 10 gün sürecek.

Yayınlanma: 28.11.2017 - 21:22
Abone Ol google-news

TAKSAV (Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf) 6. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, 8 Aralık’ta başlayacak ve 10 gün sürecek. Bu yıl “Cesaret” temasıyla düzenlenecek festivalin “Onur Ödülü” ise aynı zamanda gazetemiz yazarı olan Ayşe Emel Mesci’ye verilecek. “Emek Ödülü” 20 yılı aşkın süredir yalnızca tiyatro eserleri yayımcılığı yapan Mitos-Boyut Yayınları kurucusu Yılmaz Öğüt’e, festival teması olan “Cesaret Ödülü” ise “Gündelik Hayata Direnmek” kitabının yazarı, Ankara Üniversitesi Dramatik Yazarlık Bölümü öğretim üyesiyken 6 Ocak KHK’siyle işine son verilen Doç. Süreyya Karacabey’e takdim edilecek.

Festival, 5’i yurtdışından, 32’si Türkiye’den toplam 37 oyun, atölye ve söyleşiye 13 farklı mekânda ev sahipliği yapacak. 1 yerli yapımın da prömiyeri de İzmir’de gerçekleşirken, İspanyolca, Gürcüce ve Kürtçe oyunlar üst yazı ile sunulacak. Festival programına ve sergilenecek oyunların bilgilerine www.izmirtiyatrofest.org adresinden ulaşılabiliyor. Oyunların üçte biri ücretsiz, üçte biri öğrencilere 10 lira, büyüklere 20 lira olarak belirlenirken biletler http://www.biletiva.com adresinden veya hafta içi hergün TAKSAV İzmir’den alınabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler