Ödüller: Kızlı erkekli direnenlere Gezi’de ölenlere

Tiyatro… Tiyatro… Dergisi'nin düzenlediği “11.Tiyatro Ödülleri” töreni dün akşam Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşti. En fazla ödülü “Sessizlik” ile üç, “Çehov Makinesi” yle bir ödül alan İstanbul Devlet Tiyatrosu ve toplam üç ödülle Kumbaracı 50 aldı. “Tiyatro Ödülleri-2013” ün Teşekkür Plaketi ise, 50 yılını kutlayan Ankara Sanat Tiyatrosu (AST)’a verildi.

Yayınlanma: 12.11.2013 - 22:53
Abone Ol google-news

AST adına ödülü alan Genel Sanat Yönetmeni Mahir İpek; “AST sadece bir tiyatro değildir. Türkiye ne yaşadıysa AST’ta onu yaşamış, direnmiştir. Bundan sonra da direnmeye devam edecektir.” diyerek kurucuları Asaf Çiyiltepe, Güner Sümer’i saygıyla andı.

 

 
Kızlı-Erkekli oyuncular ödüllerini Gezi’de ölenlere adadılar
 
Sunuculuğunu Aslı Öngören'in yaptığı gecede Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü Kumbaracı 50 yapımı “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” oyunundaki performansıyla  Sumru Yavrucuk'a, Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü İBB Şehir Tiyatroları yapımı  "Zengin Mutfağı" oyunundaki rolüyle Murat Garipağaoğlu'na, Yılın Yönetmeni Ödülü, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen "Çehov  Makinesi"nin yönetmeni Müge Gürman'a, Yılın Yapımı ise Ekip Tiyatro'nun "Parti" oyununa verildi.
Yavrucuk, “Hayatta en büyük ödül iyi insan olmaktır. Bu ödülü Kumbaracı 50 ekibi başta olmak üzere kız- erkekli direnen arkadaşlar için alıyorum.” diyerek kaldırdı. Gürman de, “Şeffaf tasarlanan bu ödülü almaktan onur duydum.” diyerek birbirinden habersizce gerekçelerini gecede açıklayan jüri tasarımını kutladı. Ödüllerini Genco Erkal ustadan alan Ekip Tiyatro ise, “Toplumun hafızası zayıftır ama biz Gezi Direnişi’nde ölen gençleri unutmadık.”diyerek ölenlere adadılar. Garipağaoğlu ise, kendi sahnesinde yönetmeni Aslı Öngören ile Zeliha Berksoy’u elinden ödğl almanın heyecanını yaşayarak oyunun yazarı Vasıf  Öngören’i  andı.
AST’ın ödülünü sahnesinde dönem dönem soluk alan, aralarında Genco Erkal, Aslı Öngören, Osman Şengezer, Vecdi Sayar’ın da olduğu çok sayıda sanatçı birlikte aldı.
 
"Tiyatro Ödülleri-2013" ü kazananlar
 
Yılın Oyun yazarı: Özer Arslan/Yaka Beyaz/Sahne Hal - Ahmet Sami Budak/İz/VDŞT
Yılın Çevirmeni: Serdar Biliş /Sessizlik/İst. D.T.
Yılın Sahne Tasarımcısı: Yiğit Sertdemir – Katilcilik – Altıdan Sonra
Yılın Giysi Tasarımcısı: Şirin Dağtekin Yenen / Sessizlik / İst. D.T.
Yılın Işık Tasarımcısı: Şahika Tekand/Oyun/İBBŞT
Yılın Oyun Müziği: Çağrı Beklen /  Sessizlik / İst. D.T. - Çiğdem Erken/Zengin Mutfağı/İBBŞT
Yılın Koreografı: İlyas Odman / Dertsiz Oyun / Altıdan Sonra
 
Sanatçılar ailelerine, ekiplerine, ustalara teşekkür ederken, adayları da kutladılar. Gecede özel ve ödenekli  tiyatrolar yapılan tüm baskılar kınandı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler