Fazıl Say’dan ‘Güz Şarkıları’

Nâzım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Ece Ayhan, Behçet Aysan, Ahmed Arif, Attila İlhan gibi ünlü şairlerin, Fazıl Say tarafından bestelenen şiirleri “Güz Şarkıları” adlı albümle 7 Aralık’ta raflardaki yerini aldı

Yayınlanma: 11.12.2017 - 20:03
Abone Ol google-news

Nâzım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Ece Ayhan, Behçet Aysan, Ahmed Arif, Attila İlhan gibi ünlü şairlerin, Fazıl Say tarafından bestelenen şiirleri “Güz Şarkıları” adlı albümle 7 Aralık’ta raflardaki yerini aldı. Opera sanatçısı Güvenç Dağüstün’ün solist olarak yer aldığı ve piyanist Ece Dağıstan’ın piyano partisini çaldığı “Güz Şarkıları” albümü, her biri farklı tarz ve konudaki sekiz şarkıdan oluşuyor.

Fazıl Say’ın, “Bugüne kadar yaptığım şarkı albümlerim arasında, hem Türkiye’de hem dünyada en sevileninin ‘Güz Şarkıları’ olacağını hissediyorum.” dediği albümün solisti Güvenç Dağüstün, etkileyici yorumu ile dikkat çekiyor. Kendi şarkı albümleri içinde, ilk kez piyano partisini kendi çalmayan Fazıl Say; bu albümde, şarkıları piyanoda yorumuyla beğeni toplayan Ece Dağıstan’a emanet ediyor. Fazıl Say, Dağıstan’ı; “Şarkı dolu tuşesi ile piyanodan tüm güz renklerini çıkartabilen, muazzam yaratıcı bir yorumcu” diye anlatıyor. İçindeki Doğu-Batı sentezi, Türk musikisi, caz, kabare müziği, nostaljik melodileri ve herkes için akılda kalıcı sözleri ile “Güz Şarkıları” albümü; Fazıl Say ve Bülent Forta yapımcılığında, Ada Müzik etiketiyle çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler