Halk ozanı Kızıltuğ son yolculuğuna uğurlandı

Halk ozanı Ali Kızıltuğ, Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenin ardından vasiyeti üzerine Abaranın Kaşı mevkiinde toprağa verildi.

Yayınlanma: 14.12.2017 - 19:38
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz aylarda kanser teşhisi konulan ve Ankara’da tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybeden halk ozanı Ali Kızıltuğ için memleketi Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde tören düzenlendi. Sabah saatlerinde Ankara’dan karayolu ile köyüne getirilen 73 yaşında hayata veda eden Kızıltuğ için Mursal Köy Odası’ndaki törene yakınları ile Vali Davut Gül, CHP Sivas Mileletvekili Ali Akyıldız, Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, sanatçı Mustafa Özarslan ve binlerce seveni katıldı.

Cenaze töreni öncesi konuşan Ali Kızıltuğ’un oğlu Serhat Kızıltuğ babasının son dakikalarını anlattı. Serhat Kızıltuğ, “Son safhalarında yürüyemiyordu. Kolundan tutup gezdiriyorduk. Burada babamıza son görevimizi yapacağız.

Sivasımızın, Divriğimizin, Mursalımızın, Türkiyemizin başı sağolsun. Halka mal olmuş bir halk ozanıydı. İnsan ayırımı yapmazdı. Bize vasiyeti, ‘Eğer ben ölürsem köyüme götürün sevenlerim oraya da gelir hiç değilse Divriği’ye, Mursal’a bir katkım olur’ dedi. ‘Tamam baba’ dedik. Dediği yerede getirdik.” dedi. Diğer oğlu Mustafa Kızıltuğ ise şöyle konuştu:

“Baba ocağına, doğduğu, büyüdüğü topraklara getirdik. Daha önce getirmek istiyorduk ama olmadı. Babam ölmedi, yaşayacak. Sevenlerinin duygusuyla, sevgisiyle, aşkıyla, türküleri susmayacak. Sevenleri onu yalnız bırakmayacak. Benim babamdı ama sevenlerinin dostuydu, arkadaşıydı.” Cenaze töreninde konuşan Sivas Valisi Davut Gül çocukluğunda babasının evde hep Ali Kızıltuğ dinlediğini ifade ederek “Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Biz inanıyoruz ki her canlı ölümü tadacaktır. Önemli olan kalıcı izler bırakmak. Ozanımızı buraya ilk tayin olduğumuzda tanıştırmışlardı. Bize şiir okudu, türkü okumuştu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler