KEMAL URGENÇ’ İN ‘’EPESKİLER’’ RESİM SERGİSİ AÇILIYOR

Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi’ nde Kemal Urgenç’ in kişisel resim sergisi, 15 Ocak 2018 (Pazartesi) tarihinde saat:18.00’ da açılışı yapılacaktır. ‘Epeskiler’ isimli yağlıboya resim sergisinde sanatçının 35 yakın eseri sergilenecektir. Sergi, 28 Ocak 2018’e kadar açık kalacaktır. Açılışta ayrıca tiyatro sanatçısı Yaşar N. Eyüboğlu‘ nun canlı performans gösterisi gerçekleştirilecektir.

Yayınlanma: 12.01.2018 - 14:23
Abone Ol google-news

Tarihin Akışını Değiştiren Şehir
Dor şehri Megara’dan Kral Byzas’tan bu yana farklı isimlerle gelen, Byzantion’ dan Nova Roma’ya , Konstantinopolis ‘ten Konstantiniyye ve Stanpoli’den  Dersaadet,  Istanbul’a  değin yedi tepeli şehirin hayalleri, umutları ve yaşamışlıkları ile karşımızda duruyor . Birçok medeniyetin keşistiği medeniyetler diyarı, bu şehirde bir mozaik zenginliği içinde biraradalığın renk armonisi içindeyiz.
 
Ancak  bu noktada Epeskiler, tarihi bir yolculuk, tarih – mekan ilişkisi içinde yeniyle, eskinin deneyimini, birikimini, değişimini, anlatan bir bakış açısı sunuyor. Yeninin ilerleyişi ve gücü zihnimize yayılıyor. Eskinin yeniyle karşılıklı sorgulaması, birbirlerinin etkileşimleriyle oluşan dönüşümün tarihsel arka planı ile bize başka farkındalıklar gösteriyor.
 
Eskitilen bir şehrin, yıpratılmış bir kültürün rengini kaybetmemesi  için sergi bizlere düşünceler, duygular, dokunuşlar öneriyor. Eski mekan, yeni mekan değişiminde, lekeler, desenler, konturlarla yaşamımızda yakalamamız gereken güzellikleri ve kokusunu  hatırlatıyor. Bir vapurun arkasından dökülen damlalar,  bir köprüde ratladığımız çicekçi,
bize  tarihsel perspektifte zengin bir bahçe sunuyor
 
 
Açılış: 15 Ocak 2018/Pazartesi
saat:18.00
 
Beşiktaş Belediyesi Sanat  Galerisi
Nispetiye Mah, Aytar Cad. Başlık Sk. No:1
 Levent-İstanbul  Tel: 0534 019 62 85
T: 444 44 55


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler