Emniyet ‘Sadece Diktatör’ün peşinde

Barış Atay’ın rol aldığı ‘Sadece Diktatör’ oyununa engellemeler sürüyor. Oyun dün Artvin’de polis ekiplerinin salona girişleri kapatması nedeniyle sahnelenemedi

Yayınlanma: 12.01.2018 - 20:42
Abone Ol google-news

Barış Atay’ın rol aldığı “Sadece Diktatör” oyununa yönelik baskılar sürüyor. Dün Artvin’deki Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde sahnelenmesi planlanan oyuna Artvin Valiliği izin vermiş, ancak Artvin İl Özel İdaresi “Tiyatro konusunun yeniden incelenmesi sonucu oyun içeriğinin uygun görülmediği” gerekçesiyle salon kiralama izni vermemişti. Ancak tüm engellemelere karşın Atay, oyunu sahneyeleceğini belirtmişti. Oyuna önceki gün izin veren Artvin Valiliği, dün o izni kaldırıp “Sadece Diktatör”ün yasaklandığını duyuran bir karar açıkladı. Bunun üzerine salon girişleri polis tarafından kapatıldı. Oyundan önce gösterimi yapılacak “Aile Arasında” filminin de gösterilmeyeceği açıklandı ve salon kapatıldı.

Atay’ın açıklamaları

Barış Atay’ın Twitter açıklamaları şöyle: “Diğer sahnedeki dostlarımızı, oyunun orada oynanmadığını bilmenize rağmen taciz etmeniz boşa bir çabadır. Hiçbir tiyatrocu arkadaşımız ve biz tehditlerinize boyun eğecek değiliz. Öyle olsa iktidarınız süresinde tiyatro yapmak yerine, ‘Saray’da yemek kuyruğuna girerdik zaten. İçişleri Bakanı @ suleymansoylu’nun emir erlerini kapı kapı dolaştırmasına gerek yok, çok istiyorlarsa oyunu gelip izleyebilir ya da farklı temsillerde kaydettikleri video görüntülerinden izleyebilirler. İş yükünüz de azalmış olur. CB @RT_Erdogan’nın da sadece kendisinden bahsedildiği paranoyasına kapılması ya da kendine bu kadar büyük bir önem atfetmesi gereksizdir. Derdimiz sadece kişiler değil, baskıcı yönetimler ve diktatörlüklerdir. Tek diktatör de kendisi değildir, sadece sistemin küçük bir parçasıdır. Özet olarak #SadeceDiktatör şu ana kadar yaklaşık 40.000 seyirciye ulaşmıştır bundan sonra da her türlü engelleme çabanıza, baskılara rağmen ulaşmaya devam edecektir. Biliriz ki korkunuz budur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler