Onay marşlarla uğurlandı

Türk edebiyatının önemli ismini ailesi ve dostları toprağa verdi.

Yayınlanma: 14.01.2018 - 22:13
Abone Ol google-news

Bodrum’da 9 Ocak Salı günü 80 yaşında hayatını kaybeden Türk edebiyatı ve tiyatrosunun önemli isimlerinden, çevirmen ve yazar Yılmaz Onay, marşlarla Gündoğan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Onay, vasiyeti üzerine dini tören yapılmadan, önceki gün yakınları ve dostlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Onay toprağa verilmeden önce tabutunun başında dostlarının veda cümleleri ve marşlar yükseldi. Yılmaz Onay’ın 42 yıllık yakın dostu Haluk Ortaç, şöyle konuştu:

“Toprak bugüne kadar kimleri bağrına basmadı ki? Bugün de Yılmaz Onay’ı toprağa veriyoruz. Yılmaz Onay yılmazdı. 60 yılı aşkın yaşam ve sanat hayatında hiç yılmadı. Özellikle tiyatro. Sınıf mücadelesinden kaynaklanan o sanatsal kavramı epik tiyatro ile edebiyata Yılmaz Onay taşıdı. Epik tiyatro, onun sayesinde yol kat etti. Düşünceleriyle, çevirileriyle kitaplarıyla çoğaldı, güçlendi. Türkiye işçi sınıfı tarihinin mücadele ruhuna sanatı götürdü, sanatı taşıdı, onunla cevap verdi. Son nefesine kadar ilkelerinden, prensiplerinden taviz vermedi. Üretkendi, sanatçıydı, partili bir komünistti. Sevgiyle, saygıyla, özlemle anacağız.”

Onay’ın oğlu Gökhan Onay ise “Hayatta sevmeyi bu adamdan öğrendim. Bir insanı, bir kadını, bir erkeği, bir dostu nasıl sevmek gerektiğini bir tek bu adamdan öğrendim. Başka söze gerek yok” diye konuştu. Yılmaz Onay’ın tiyatro dünyasından 43 yıllık arkadaşı İsmal Işılsoy, tabutun başında, Nâzım Hikmet’in “Güneşin Sofrasında Söylenen Türkü” şiirinden bestelenen marşı seslendirdi. Cenazeye katılanlar da eşlik etti. Törenin ardından Yılmaz Onay’ın cenazesi, toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler