Sahnede 70 yıl!

Dünyaca ünlü piyano sanatçımız İdil Biret 70’inci sanat yıldönümünü şef Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile birlikte Eskişehir’de özel bir konserle kutladı.

Yayınlanma: 15.01.2018 - 21:08
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü piyano sanatçımız İdil Biret 70’inci sanat yıldönümünü şef Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile birlikte Eskişehir’de özel bir konserle kutladı. Eskişehirli müzikseverler Biret’in 70’inci sanat yıldönümünde yanında olup Türkiye’nin ilk harika çocuğunun parmaklarından S. Rahmaninov’un eserlerini dinlemenin mutluluğunu yaşadılar. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde seyirciler İdil Biret’i diğer konserlerde olduğu gibi yoğun ilgiyle karşıladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İdil Biret’i 70’inci sanat yıldönümü kutlamasında başarılı 70 yıllık sanat hayatını kutlayarak bir de plaket takdim etti. Büyükerşen, “İdil Biret’in piyanonun tuşları üzerinde uçuşan parmakları Rahmaninov’un güzel melodilerini orkestramızla beraber sardı sarmaladı. Ne mutlu bize ki dünyaca ünlü bir sanatçının 70’inci sanat yıldönümünün onur konserini Eskişehir’de yaşıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler