Müziğin gücü, yıldızların ışığı...

“Genç Yetenekler” projesi önceki gece Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 23:28
Abone Ol google-news

ÇEV Sanat’ın gerçekleştirdiği “Genç Yetenekler” projesi önceki gece Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Sanat yönetmenliğini keman yıldızı Cihat Aşkın’ın üstlendiği, ünlü aktör Halit Ergenç’in ÇEV Sanat “Genç Yetenekler” projesi ile eğitimi devam eden gençler; Beste Gürkey (marimba), Denizcan Eren (flüt), Yiğit Karataş, Sofiko Tchumburidze, Bade Daştan (keman), Cem Esen, Bayram Kenan Tatlıcı (piyano), Yusuf Çelik (çello) ile aynı sahneyi paylaştığı gecenin açılış konuşmasını onur konuğu ünlü keman yıldızı Suna Kan gerçekleştirdi.

“Hayatı müzikle geçen ben müziksiz bir yaşam düşünemiyorum. Ülkemizde son yıllarda klasik batı müziğinin ihmal edildiği, hatta gereksiz görüldüğü söylenebilir” diyen Kan, “1998 yılında neden, niçin diye sorulmadan tarihe karışan, müzik ustalarının yetiştiği 1948 yılında çıkan “Harika Çocuklar Yasası” diye bilinen yasadan 10 yıl sonra 2009 yılında başlayan “Genç Yetenekler” projesini ne kadar alkışlasak yeridir” sözleriyle üstlendikleri bu ulvi görevden dolayı Yoleri ve ekibini alkışladı, destek verenlere teşekkür etti.

Aşkın ise, ÇEV Sanat’ın önderliğinde kendi alanlarında Suna Kan gibi değerli sanatçılarından oluşan “Kutup Yıldızlarının” desteği ve sanat kurulunun danışmanlığında sürdürülen “Genç Yetenekler” projesiyle, bu güne kadar 39 üstün yetenekli gencin eğitimine destek verildiğini açıkladı. Aşkın, “Uluslararası birçok başarıya imza atarak bizleri gururlandıran, yolumuzu aydınlatan bu gençler, kültür ve sanat elçilerimiz olarak bayrağımızı yüksekte tutmakta, ülkemizi dünyada temsil etmeye devam etmektedirler” diyerek sanat, kültür ve bilimin toplumun yolunu aydınlattığına işaret etti.

Dolunay Soysert’in sunduğu, Ergenç’in genç kutup yıldızlarını tanıttığı gecede Avrasya orkestrası şef İbrahim Yıldız yönetiminde genç sanatçılara eşlik etti. Nâzım Hikmet’in doğum gününe denk gelen gecede orkestra eşliğinde Ergenç, onun “Yaşamaya Dair” ve “Mavi Liman” şiirlerini büyük bir sadelik ve incelikle yorumladı. Ergenç, Soysert, Yıldız ve Aşkın’ın destek için sahneye çıktığı, müziğin gücü, yıldızların ışığı, gönüllülerin desteğiyle aydınlık yarınları müjdeleyen gece, Ergenç’in genç yeteneklerin tümü ve orkestra eşliğinde seslendirdiği Fazıl Say’ın bestesi “İnsan İnsan” ile noktalandı. Etkinlik, çağdaş Eğitim Vakfı bünyesinde Berrin Yoleri öncülüğünde, QNB Finansbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler