‘Adalet Sizsiniz’ yine sahnede...

Ümit Denizer’in kaleme aldığı, Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın yorumladığı “Adalet Sizsiniz” sahnelenmeye devam ediyor.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyun, geçen haftalarda Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’de valilikler tarafından OHAL nedeniyle yasaklanmıştı. Oyun ardından Van’da oynanabilmişti. Türkiye’nin hemen her yerinde 175’ten fazla oyuna ulaşan “Adalet Sizsiniz”, yarın Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da tekrar izleyiciyle buluşacak.

Oyun, daha sonra 26 Ocak Cuma Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 3 Şubat’ta artısahne Mecidiyeköy, 9 Şubat’ta Caddebostan Kültür Merkezi’yle İstanbul’a gelecek. Ardından Ankara’ya gidecek oyun, 15 Şubat’ta 4 Mevsim Tiyatro Salonu, 16 Şubat’ta da Sanat Tiyatro’da sahnelenecek. Tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyun, 2012 yılı Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görülmüştü.

Oyun, yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti’nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyor. Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın Ümit Denizer ile birlikte kurdukları, adını, Muhsin Ertuğrul hocalarının yazılarına “Perdeci” imzasını atmasından esinlenerek koydukları “Perdeci Oyuncuları”nın ilk oyunu olan “Adalet, Sizsiniz”, yıllar sonra haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, tarihe geçmiş masumların itibarlarının iade edildiğini vurguluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler