Deniz Kavukçuoğlu kitaplarını ETEV’e bağışladı

Gazetemiz yazarı Deniz Kavukçuoğlu, başta edebiyat, sanat, kültür, sosyal demokrasi olmak üzere çok geniş yelpazedeki Türkçe, Almanca orijinal ve çeviri kitaplar ile telif eserlerinin bulunduğu zengin kitaplığının bir bölümünü 19 Ocak cuma günü ETEV’e kuruluşunun 24. yılında emanet etti.

Yayınlanma: 22.01.2018 - 18:41
Abone Ol google-news

Gazetemiz yazarı Deniz Kavukçuoğlu, başta edebiyat, sanat, kültür, sosyal demokrasi olmak üzere çok geniş yelpazedeki Türkçe, Almanca orijinal ve çeviri kitaplar ile telif eserlerinin bulunduğu zengin kitaplığının bir bölümünü ETEV’e kuruluşunun 24. yılında emanet etti. ETEV, 1966 yılında 59 yaşında yaşamı son bulan düşünür, çevirmen ve eğitimci Emin Türk Eliçin adına eşi, idealist aydın Asiye Eliçin ve kuruluş döneminde yönetimde yer alarak ona omuz veren Prof. Dr. Aydın Aybay, şair Eray Canberk, avukat Nejat Hamlacıbaşı, Yılmaz Öztürk tarafından 1994 yılında hizmete açıldı. Halen Cavit Nacitarhan başkanlığındaki yönetim tarafından 2009 yılında 89 yaşında ölen Asiye Eliçin’in dileği doğrultusunda kendi olanaklarıyla kesintisiz olarak yaşatılıyor.

‘14 yaşından beri kitap okur ve biriktiririm’

“Sosyal Demokraside Temel Eğilimler”; ‘Deniz Bitti’, ‘Zarife’, ‘Alageyik Sokağı Bir Liman mıydı?’ gibi inceleme, deneme, anı, roman türlerinde birçok kitabı bulunan Kavukçuoğlu törendeki konuşmasında, “Emin Türk’ün aralarında ‘Türk İnkılâbı Yahut Şark ve Garp’; ‘Kemalist Devrim İdeolojisi’nin olduğu çok değerli kitaplarını okumuş ve etkilenmiştim” dedi. Cavit Nacitarhan’ın vakıfta yönetici olduğunu öğrenince içinin ferahladığını, kitaplarını bağışladığını söyleyen Kavukçuoğlu, “Keşke daha geniş yer olsaydı da bu kitapların en azından dört katı kadar kitabı daha ETEV’e verebilseydim. 14 yaşından beri kitap okur ve biriktiririm. O günlerde Abdullah Ziya Kozanoğlu, Mike Hammer, Arsen Lüpen gibi popüler polisiye kitaplar okurduk. Doğrusu insan okumaya böyle kitaplarla başlıyor. Bir dönem bu kitaplar küçümsenirdi. Halbuki onlar, okuma alışkanlığı kazandıran, kapı açan edebiyattır. Örneğin Kerime Nadir, Muazzez Tahsin, Peride Celâl’in ilk kitapları edebiyatımıza birçok kadın okur kazandırdılar. Ve ondan sonra Pınar Kür, Adalet Ağaoğlu, Yaşar Kemal okunmaya başladı” dedi. Yönetimi bu vesileyle kutlayan, kitapları düzenleyen Cihan Busanç’a teşekkür eden Kavukçuoğlu, Emin Türk ve Asiye Eliçin’in ideallerini ve onurlu mirasını yaşatan ETEV’e destek olma sözü verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler