Oyuncular Birliği Oscar’ları işaret etti

Amerikan Oyuncular Birliği (SAG) önceki gece Los Angeles’da düzenlenen bir törenle yılın en iyilerini belirledi. Sinema ve televizyon dallarında verilen ödüllerde “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” ve “This Is Us” öne çıkan yapımlar oldu.

Yayınlanma: 22.01.2018 - 22:26
Abone Ol google-news

Oscar yarışında en etkili işaretlerden biri olan SAG ödüllerinde Sinema dalında Gary Oldman En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alarak iddiasını sürdürdü. “Darkest Hour” filminde canlandırdığı Winston Churchill rolüyle yılın en iyi performanslarından birine imza atan Oldman’ın Oscar’da da zafere ulaşması banko gibi görünüyor. Yılın bir diğer iddialı ismi olan Frances McDormand ise “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” ile En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık bulundu. Yardımcı kategorilerde de iddialı isimler ödüle uzandı önceki gece. “I, Tonya” filmindeki güçlü oyunculuğuyla çok ses getiren ve Oscar yarışının da en iddialı isimlerinden olan Allison janney En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü alırken, “Three Billboards Outside Ebbing, Missourie” ile Sam Rockwell En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Gecede ayrıca Oscar ödüllü usta oyuncu Morgan Freeman’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edildi.

Nicole Kidman’ın ilk ödülü

“Little Big Lies” adlı mini dizideki performansıyla bu kategoride En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Nicole Kidman böylece kariyerinin ilk SAG ödülünü almış oldu. Aynı dizideki Alexander Skarsgaard da En İyi Erkek Oyuncu alarak Robert de Niro, Benedict Cumberbatch ve Geoffrey Rush gibi rakiplerini geride bırakmış oldu.

Drama dizisi dalında Claire Foy (“The Crown”) En İyi Kadın Oyuncu, Sterling K. Brown (“This Is Us”) En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini alırken; komedi dizisi dalında Julia Louis-Dreyfuss En İyi Kadın Oyuncu, William H. Macy ise “Shameless” ile En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık bulundu. Gecenin en önemli ödülleri olan ve tüm kadroya verilen Ensemble ödülleri ise sinema dalında “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” adlı yapıma, drama dizisi dalında “This Is Us” ve komedi dizisi dalında da “Veep”e verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler