Enver Ercan'ın şiirleri miras kaldı

Şair ve yayıncı Enver Ercan yaşamını yitirdi. Ercan'ın cenazesi yarın saat 10'da Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde yapılacak anma töreninin ardından, öğle namazını takiben Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami'nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yayınlanma: 22.01.2018 - 22:37
Abone Ol google-news

Şair Enver Ercan yaşamını yitirdi. Varlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, eski Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı, Komşu Yayınları ve Yasakmeyve Dergisi sahibi ve yöneticisi, Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi kurucusu Ercan, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

Şair Ercan, bu sabah 7.00 sıralarında yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şiir yayıncılığındaki çalışmalarıyla tanınan Ercan, 60 yaşındaydı.

Ercan’ın cenazesi bugün saat 10.00’da Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde yapılacak anma töreninin ardından, öğle namazından sonra Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Enver Ercan kimdir?

Enver Ercan, 21 Ocak 1958’de İstanbul’da doğdu. Haydarpaşa Lisesi’nde okudu.

Güneş, Sabah, Yeni Düşün, Varlık gibi gazete ve dergilerde edebiyat sayfaları hazırladı, yayın yönetmenliği yaptı. Ercan, edebiyat hayatı boyunca Broy, Gösteri, Milliyet Sanat, Yeni Düşün, Yeni Olgu, Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlandı. Eksik Yaşam (1977), Sürçüyor Zaman (1988), Geçtiği Her Şeyi Öpüyor Zaman (1997) adlı şiir kitaplarını yayımladı, Yunus Nadi ve Cemal Süreya şiir ödüllerini aldı.

PEN TÜRKİYE’DEN AÇIKLAMA:

60’ını doldurduğu gün

Değerli Şairimiz , üyemiz Enver Ercan eserleriyle yaşayanlar arasına katıldı. Altmış yaşını doldurduğu günün sabahında şiirlerini geride kalanlara miras olarak bıraktı Enver Ercan... Türkiye’nin en köklü edebiyat dergisi Varlık’ı genç kuşaklarla buluşturan, Yasakmeyve dergisiyle eski şiire saygı, yeni şiire sevgi duruşunda bulunan, yazar örgütlenmelerinde hep elini taşın altına koyan, esi TYS başkanlarından, Türk şiirinin yüzünü güldürenlerden... Şair, yayıncı, yayın yönetmeni, editör, dost, sıcak, komik adam Enver Ercan’ı sonsuzluğa uğurluyoruz. Binlerce teşekkür Enver, sevgili arkadaşımız. En verimli çağında şiiri öksüz bırakan Enver Ercan’a rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Şiirinin baharında...

EGEMEN BERKÖZ: Altmış yaşını doldurduğu günün sabahında kötü haberi geldi sevgili Enver Ercan’ın. Bizden sonraki kuşakların önemli şairlerindendi. Yayıncılığıyla da şiirimize önemli katkısı oldu. Kendinden sonra gelen gençlerin elinden tuttu. TYS Yönetim Kurulu’nda bir dönem birlikte görev aldığımızda yakından tanıdım. Çalışkan, sorumluluk üstlenen bir arkadaşımızdı. Ardından da üç dönem başkanlığını yaptı sendikamızın. “Türkçenin Dudaklarısın Sen”deki şiirleriyle ustalık çağına girmişti. Daha ne şiirler yazacaktı kimbilir! “Her ölüm”den de erken bir ölüm. Üzgünüm.

Sevgiyle, saygıyla uğurluyoruz... 

HİKMET ALTINKAYNAK: Enver Ercan, şiirleriyle, edebiyatımız için yaptığı çalışmalarıyla, Türk edebiyatının dergi klasiği, yüz akı Varlık dergisinin kurucusu Sayın Yaşar Nabi Nayır’dan sonra en uzun süre dergiyi başarıyla yönetişiyle hep anılacaktır. Ona teşekkür borçluyuz. Onu sevgiyle, saygıyla uğurluyoruz. Varlık ailesine tüm sevenlerine, baş sağlığı diliyoruz.

Enver Ercan için...

ATAOL BEHRAMOĞLU: İçimiz titreyerek, zihnimizden kovarak geciktirmeye çalıştığımız kara haber sonunda geldi.

Yirmi yüzyılın son çeyreği Türk şiirinin en değerli, en özgün bir genç ustasını, Enver Ercan’ı kaybettik.

Başta Cemal Süreya çok sevdiği ustaları gibi, yetmişli yaşlarına bile ulaşmadan, tam da altmışıncı yaşına bastığı şu günlerde yaşamdan ayrıldı.

Yakın dostları gibi ben de, uğursuz hastalığıyla nasıl kahramanca, nasıl sessizce, nasıl umudunu ve mizah duygusunu yitirmeksizin mücadele ettiğine tanığım.

Kişisel üzüntülerine, sıkıntılarına, dile getirmeksizin, saygı duyulası bir olgunlukla katlanan; içinden çıkıp geldiği halk insanının sabır ve çalışkanlık gibi en değerli erdemlerini de koruyarak üstün bir şair ve aydın kimliğine ulaşmayı başarmış, çok sevgili, çok seçkin bir arkadaşımızdı.

Onda ben yitip gitmiş Babıali yazarlığının, Cağaloğlu yazarlık ve gazetecilik yaşamının devamını da görürdüm.

Sevgili Enver, Özge’nin sevgili babası, sevgili arkadaşımız; yaşadığımız sürece seni çok, ama çok özleyeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler