'Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil'

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Tasarım Bienali'nin teması açıklandı.

Yayınlanma: 14.11.2013 - 09:39
Abone Ol google-news

2. İstanbul Tasarım Bienali’nin teması, bienal küratörü Zoë Ryan tarafından dün yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı. 2. İstanbul Tasarım Bienali, “Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil” başlığı altında “Şu anda gelecek nedir” sorusunun yanıtını arayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ilki 2012’de düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali’nin ikincisi 18 Ekim-14 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“Tasarımcılar, size ihtiyacımız var!” diye seslenilen toplantıda ilk olarak İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı önümüzdeki yıl İstanbul Tasarım Bienali’nin ücretsiz gerçekleştirileceğini duyurdu.

Toplantıda, daha sonra, İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova ile 2. İstanbul Tasarım Bienali’nin küratörlüğünü üstlenen, Chicago Sanat Enstitüsü Mimarlık ve Tasarım Bölümü başkanı ve küratörü Zoë Ryan temayı açıkladı.

İstanbul’un tasarıma ve tasarımın günlük hayatla ilişkisine dair alternatif düşünce üretmenin merkezlerinden biri olarak hızlı bir dönüşümden geçtiğini belirten Ryan, bienalde geleceği hayal ederken gündelik gerçekliklere yaslanabilen tasarımlara yer verileceğini vurguladı.

Ryan, bienalin, tasarımın rolünü sorgulayan, hem olumlu hem de olumsuz sonuçları baştan kabul ederek konuya çok çeşitli bakış açılarından, kuşaklardan ve yerlerden yaklaşan alternatifler öneren manifestolar aradığını belirtti.

Tasarım bienaline katılmak isteyenlerin 1 Şubat 2014 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor. Ayrıntılı bilgi ve başvuru koşullarıyla ilgili detaylara tasarimbienali.iksv.org adresinden ulaşılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler