Şair Enver Ercan kitabıyla uğurlandı

Şair Ercan için düzenlenen törene çok sayıda yazar ve sanatçı katıldı.

Yayınlanma: 23.01.2018 - 18:31
Abone Ol google-news
 
Önceki gün yaşamını yitiren Şair-TYS eski Başkanı Enver Ercan son yolculuğuna uğurlandı. Enver Ercan için ilk tören, Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törende konuşan sanatçılar, Ercan'ın şiirlerinden dizeler okudu. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı törende, Ercan'ın sanatçı kişiliği de anlatıldı.
 
 
Şair Enver Ercan için ikinci tören ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii'nde düzenlendi. Cenaze törenine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TYS Başkanı Mustafa Köz, Yazar Tuna Kiremitçi, Seray Şahiner, Sanatçı Orhan Alkaya, Mehtap Meral, Şair Suna Aras ve Gazeteci Cem Erciyes'in de aralarında olduğu kalabalık bir topluluk katıldı. Törende taziyeleri Enver Ercan'ın kızı kabul etti.
 
 
Tören sırasında Ercan'ın tabutunun  üstüne şairin "Geçtiği her şeyi öpüyor zaman" adlı kitabının konulduğu görüldü. Törenin ardından gazetecilere konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Bir şaire yakışır gibi yaşadı Enver Ercan. Onlarca genci edebiyat dünyasına kazandırdı. Kısa yazmayı ve kısa konuşmayı severdi. Bugün yapılan törenlerde de buna dikkat edildi. Türkiye önemli bir şairini kaybetti" dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler