21. Altın Koza’da jüri başkanı Erdem

Bu yıl 21. kez düzenlenecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanlığı’nı Reha Erdem yapacak.

Yayınlanma: 07.07.2014 - 09:27
Abone Ol google-news

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl 15-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin önemli yarışmasında Erdem’in jüri başkanlığını kabul etmesinden mumnuniyet duyduklarını belirtti.

Paris VIII Üniversitesi’nde Sinema ve Plastik Sanatlar öğreniminin ardından 1988’de ilk filmi, “A Ay”a imza atan Erdem, ardından çektiği “Kaç Para Kaç” ile yeni kuşağa güçlü bir temsilci olarak katıldı. Sonrasında, “Korkuyorum Anne” ile eleştirmenlerin gözdesi olan Erdem art arda çektiği, “Beş Vakit”, “Hayat Var”, “Kozmos”, “Jin” ve son olarak da “Şarkı Söyleyen Kadınlar” ile gerek ulusal gerek uluslararası film festivallerinde adından bahsettirdi, önemli ödüller kazandı.

Türk sinemasına olduğu kadar son yıllarda uluslararası boyut kazanan bölümleriyle de dışa açılan Altın Koza Film Festivali kapsamında, dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sergiler, sevgi yürüyüşü, sokak konserleri, gösteriler gibi etkinlikler düzenlenerek sinema ve sanatseverlerin buluşması sağlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler