İsminin yaşadığı dernekte anlamlı anma: Dila Kurt 28 yaşında!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, eğitim evine ismini veren Dila Kurt'un doğum gününü ve kuruluşunun 7. yılını kutladı.

Yayınlanma: 27.01.2018 - 19:08
Abone Ol google-news

<video:914508>

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Dila Kurt Eğitim Evi bugün kuruluşunun 7. yılını kutladı. Aynı zamanda derneğe ismini veren ve 19 yaşında yaşamını yitiren Dila Kurt'un doğum günü; Kurt'un ailesi, eğitim alan çocuklar, gönüllü eğitmenler ve dernek çalışanları ile kutlandı.

Etkinliğin başında söz alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof Dr. Aysel Çelikel, "7 yıldır aynı tarihte etkinlik yapıyoruz. Dila iyi ki doğmuş. Dila Kurt'un doğumu buradaki çocuklar için şans oldu. Sonsuza dek unutulamayacak bir kişi. Çocuklarımız burada mutlulukla eğitim görürken eminim Dila kızımız da huzurlu hissediyordur, biz de bu şekilde rahatlıyoruz" dedi. Evlerini dernek için kullanan Dila Kurt'un ailesine teşekkülerini ileten Çelikel, "Bizler de gönüllü olarak burada eğitim hizmeti veriyoruz. Bu çok değerli bir yaklaşım. Bu iki kurum birlikte olmasa böyle bir iş ortaya çıkmayacaktı. Bu eğitimin mutluluğunu bizlerle paylaşıyorlar. Bu birliktelik muhteşem bir kurumu oluşturuyor. Bizler de gerekli emeği vermekten hiç çekinmedik. Gönüllülerimiz çağdaş insan çağdaş toplum için özveriyle, dayanışmayla ve tevazu içinde çalışıyorlar.

Çocuklar burada farkında olmadıkları yeteneklerini buluyor, eğitim aldıkça da Dila'yı hatırlayacaklar. Burası bizim ilk eğitim evimizdi. Artık 20 eğitim evine sahibiz. Dila'nın da ruhu şad olsun" diyerek sözlerini tamamladı.



Genel Başkan Çelikel'in konuşmasının ardından gönüllü eğitmen Buse Bayındırlı'nın yönetiminde bale gösterisini gerçekleştirdiler. Miniklerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Balenin ardından sahne modern dans ekibinindi.


Çocukların perküsyon ve ritim gösterisine salondakiler de büyük bir coşku ile eşlik etti. Ogün Sanlısoy'un "Saydım", The Cranberries'in "Zombie" ve "Hayat Bayram Olsa" şarkısını çocukların gitar ile çalmalarının ardından etkinlik sona erdi.

Etkinlik sonrasında ise çocuklar bahçeye kurulan pamuk şeker ve patlamış mısır makinelerinin keyfini çıkardı.

Kısıklı'da bulunan 200 yıllık bir aile evinin dernek için kullanılmasının hikayesini anlatan Dila'nın annesi Şule hanım, 'Diloş bize Çağdaş Yaşam için gönüllü çalışacaksınız' demişti. Sonrasında Dila yaşamını yitirdi. LEO olarak çalışmaktaydı bu dernek için. Biz de ne yapsak diye düşünüyorduk, Türkan hanımla tanıştık. Dila öldükten sonra bu evde kalmak istemiyorduk, satamayacaktık da. Kuzenleri bir vakıf kurmayı önerdi önce bunun bize uygun olmadığını düşündük. 2009 yılında ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte eğitim evi olması kararına vardık. Yönetim kurulunda aileden 3 kişi bulunuyor" dedi.

"Bizlerden sonra da devam edecek"

Çanakkale'de de Dila Kurt adına açılmış bir ev olduğunu ifade eden Şule Hanım oradaki evde yönetim kurulunda bulunmadıklarını belirtti. Kendilerinden sonra çocuklarının da evi bu şekilde değerlendirmeye devam edecek mi sorumuza, "Eğitim evi olmasını zaten onlar istemişti, devam edecek" diye yanıtladı.

Dila'nın odası aynı şekilde muhafaza ediliyor

2 binadan oluşan eğitim evinde Dila'nın yaşamış olduğu oda aynı şekilde muhafaza ediliyor.

"Okulla bağlantılı görmüyorum, eğitim vermeye devam edeceğim"

208 çocuğun eğitim gördüğü Dila Kurt Eğitim Evi'nde eğitmenler de gönülllü. Boğaziçili eğitmenlerin varlığı yoğun şekilde hissediliyor. Boğaziçililerden biri ve derneğin en eski eğitmenlerinden İlknur Baş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile yolunun kesişmesini "Burada gönüllü eğitmenlik yapan arkadaşım sayesinde geldim. Beş senedir matematik ve fen bilgisi derslerinde eğitim veriyorum. Burayı okulla bağlantılı görmüyorum zaten devam edeceğim" diye anlattı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Dila Kurt Eğitim Evi, ailenin ve gönüllülerin destekleri ile çağdaş insan çağdaş toplum için çalışıyor. Sizler de gönüllü olarak eğitim evine destekte bulunabilirsiniz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler