‘Sanal Devrim’ açıldı...

Devrim Erbil’in eserleri, ‘sanal gerçeklik’ teknolojisiyle gezilebilir

Yayınlanma: 08.02.2018 - 21:05
Abone Ol google-news

Gama Art Gallery, Türk sanat tarihinin önemli isimlerinden Devrim Erbil’in “Sanal Devrim” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 12 Mart’a kadar 42 Maslak / 42 Shops Art!Space Gallery’de izlenime açılan sergide sanatçının eserleri ilk kez teknolojiyle birleşiyor. Ziyaretçiler Devrim Erbil’in eserlerinin içinde “sanal gerçeklik” gözlükleriyle birlikte gezebiliyorlar. Küratörlüğünü Şule Altıntaş’ın yaptığı “Sanal Devrim” adlı kişisel sergi önceki gün açılışını gerçekleştirdi. Açılışa sanat dünyasından birçok isimle birlikte Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı

Devrim Erbil, sergiyle ilgili olarak, “Sergi açmak paylaşmak gibi... Ama ben sergi mekânlarının dışında hayatta da karşılaşılsın istiyorum eserlerimle. Sanat felsefemin temelinde paylaşma var” derken, Dolmabahçe-Kabataş arasında cadde kenarlarına yerleştirilen resimlerini örnek verdi. Erbil, büyük kitlelerle sanatın bir araya gelmesi taraftarı olduğunu belirterek, bu sergide de teknolojiyle birlikte eserlerini paylaştığını ifade etti ve “Örneğin çocuklar, bizim yaştakilerin bilemeyeceği teknik özellikleri biliyorlar. Akılları eriyor. Gençler daha yakın oluyorlar. Biz de sanatsal olarak teknolojinin bize getirdiği imkânları kullanıyoruz. Resim, boyayla yapılır. Resim boyayı renk yapma sanatıdır. Onun için burada resmin malzemesi boya değil artık, ışık. Işık bütün renkleri içinde toplasa da onu teknolojiyle birleştirip her hareket ettiğinizde siz ışığın değiştiğini, farklı, büyülü ve sizi etkileyen gerçek ötesi bir dünya olduğunu görüp belki karşılaştırmalar yaparsınız. Belki bir mutluluk duygusu size verir. Ama her şeyden önce teknolojiyle sanatın bütünleşmesi, sanatın paylaşılması, yayılması için bu sergi açıldı” diye konuştu.

Haliç’te müze

Sanatçıya kendisi için Haliç’te açılacak müzesini sorduğumuzda da “Aslında benim Balıkesir’de de belediyenin yönettiği bir müzem var. Fakat benim eserlerimle birlikte birçok sanatçının eserleri var. Buradaki ise benim bir vakfım var, onun yapacağı bir müze olacak. Haliç kenarında Rahmi Koç Müzesi’nin çaprazında açılacak. Çok önemli mimarlar yapacak. Özel bir müze olacak. İstanbul, sadece benim değişik yönleriyle sanatımı tanıdığı bir müzeye sahip olacak” yanıtını verdi. 42 Maslak/ 42 Shops Art! Space Gallery: Ahi Evran Caddesi no: 6 Maslak. Bilgi için: +90 212 245 69 22.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler