Hobi’de 40 yıl sergisi

Hobi Sanat Galerisi 40. yılını farklı kuşaklara ait 40 sanatçının yer aldığı özel bir karma sergiyle kutluyor.

Yayınlanma: 12.02.2018 - 22:44
Abone Ol google-news

 “40 Yıl 40 Sanatçı” adlı sergi 40 sanatçının yapıtlarından oluşuyor. Galerinin sahibi ve yöneticisi Aslı Bengiserp’e serginin oluşum sürecini sorduk. Bengiserp, “Serginin oluşum süreci 2017-2018 sezonunu planlarken kafamızda şekillendi. Hobi Sanat Galerisi’nin kuruluş tarihi Mart 1978’dir. 40. yıldönümü sergimizi bizi kırk yıldır yalnız bırakmayan sanatçımız Muhsin Kut’la yapmaya karar verdik” diyor.

Feride İnci Bengiserp anısına

“40 Yıl 40 Sanatçı” sergisini şu an aramızda olmayan galerinin kurucusu Feride İnci Bengiserp’in anısına doğum günü olan 13 Şubat’ta yani bugün açmaya karar vermiş ekip. Bengiserp, “hem kendisini yâd edelim, hem de eski ve yeni sanatçılarımızdan oluşan bu seçkiyle sanatseverlerin karşısına çıkalım istedik. Her sanatçıdan tek bir eser istedik. Eserleri sanatçılarımız kendileri seçti, bizde galerinin fiziksel koşullarına uygun bir yerleştirme yapmaya özen gösterdik. 2017-2018 sezonu sergilerimizi planlarken 40.yıl sergilerimizi planlamak bizi çok heyecanlandırdı. Kolay değil 40 yıl bu” diyor. 6 Mart’a kadar açık kalacak sergide, farklı tekniklerde çalışan sanatçıların resim, heykel ve seramik yapıtları yer alıyor. Türkiyede sanat piyasasında uzun yıllar var olmanın zor bir iş olduğunu söyleyen Bengiserp, “Koşullar bizi çok mutlu etmese de misyonumuzu devam ettirme direncimiz sürüyor” diyor ve ekliyor, “Eski sanatçılarımız, şu anda aramızda olmayan ama İnci Hanım’la çok sergi yapmış sanatçıların da peşine düştük. Bazılarının yakınlarına ulaşıp eserlerini alma imkânı bulduk. Biz eskiden ve yenilerden bir karma yapalım dedik.”

Sergide yer alan sanatçılar

Ayhan Türker, Burhan Uygur, Cavit Atmaca, Daver Darende, Demet Yersel, Ekin Nayır, Erdinç Bakla, Ferda Pulhan, Filiz Karsan, Gül Erali, Gülay Sevsevil, Hakan Esmer, Halis Karakurt, Haşim Nur Gürel, Hümeyra, Işıl Özışık, İsmail Yiğit, İsmet Birsel, Jale Karsan, Kainat Barkant Pajong, Kemal Önsoy, Maria Kılıçoğlu, Metin Gönül, Muhsin Kut, Mustafa Pilevneli, Muzaffer Akyol, Necdet Kalay, Necmi Murat, Özer Aktaş, Ramuş İpek, Sait Günel, Salih Acar, Sema Sılanoğlu, Sibel Akkaya, Su Yücel, Süleyman Saim Tekcan, Tamer Derican, Türkan Sılay Rador, Ünsal Toker, Yusuf Katipoğlu

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler