Ölümünden bir ay sonra Turan Özdemir'e ödül

Geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden usta oyuncu Turan Özdemir, 10. Londra Uluslararası Sinemacılar Festivali’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülü'ne layık görüldü.

Yayınlanma: 19.02.2018 - 17:07
Abone Ol google-news



15 Ocak’ta Beykoz’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta oyuncu Turan Özdemir, yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu’nun yaptığı "Mezarcı" filmindeki rolüyle 10. Londra Uluslararası Sinemacılar Festivali’nde “En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu” Ödülü'ne layık görüldü. Özdemir’in ödülünü, festivalin uzun metraj yabancı film kategorisinde “En İyi Yönetmen” Ödülü'ne layık görülen filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu aldı.



Karamahmutoğlu, törende yaptığı konuşmada, ödülü Turan Özdemir ve ailesi adına aldığını belirtti ve “Ülkem usta bir oyuncuyu, ben ise çok iyi bir dostumu kaybettim. Türkiye’ye döner dönmez ödülünü mezarına getireceğim” dedi. Turan Özdemir, salonda dakikalarca alkışlandı.

TURAN ÖZDEMİR KİMDİR?

Turan Özdemir, 11 Ekim 1952'da Muğla'da doğmuştur. Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır.

Hacettepe Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Turan Özdemir, bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, İstanbul'a yerleşti. 2001 yılında kamera karşısına geçerek sinemada karar kılan oyuncu, en büyük çıkışını Dondurmam Gaymak filminde başrol oynayarak yaptı.Turan  Özdemir, reklam filmi ve dizilerde de rol almasının yanında, seslendirme sanatçılığı yapmıştır


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler