İDT’de ‘Günün Çorbası’ müzikali

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 2017-2018 sezonu oyunlarından 24 Ekim’de prömiyer yapan “Günün Çorbası”nın gala gösterimini Sevgililer Günü’nün ertesinde 15 Şubat Perşembe gecesi Cevahir Sahneleri Salon 1’de gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 21:59
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 2017-2018 sezonu oyunlarından 24 Ekim’de prömiyer yapan “Günün Çorbası”nın gala gösterimini Sevgililer Günü’nün ertesinde 15 Şubat Perşembe gecesi Cevahir Sahneleri Salon 1’de gerçekleştirdi. Todd Mueller ve Hank Boland’ın yazdığı, müzikleri Greg Opelka’ya, çevirisi ve rejisi Taner Tunçay’a ait olan traji komik oyun Almanların Polonya’yı işgal ettiği günlerde, 1939 Ağustosu’nda geçmesine rağmen New York’ta toplumun, dolayısıyla tiraj kaygısıyla basının ilgi odağı “Günün Çorbası”dır. Tıpkı 14 Şubat Sevgililer Günü gibi.

Oyun, Herald Tribune’ün Pulitzer ödüllü araştırmacı gazetecisi Katharine Hawks’ın (Nermin Koçak Tunçay) aklı Polonya’daki işgal haberinde olmasına rağmen, patronu J.P. Thompson’ın (Aykan Aydın) tiraj derdinden New York’un en ünlü restoranı Bailey’s’in tarifi sır gibi saklanan dünyaca ünlü çorbasının sırrını öğrenmek için kılık değiştirip garson olarak restorana sızmasıyla gelişir. Restoranın sahibi Stewart Bailey (Onur Ertaman) bir yandan evlenmek üzere olduğu sosyetik nişanlısı Tiffany Vandervanden (Gözde Türker) ile uğraşırken bir yandan da aile mirası olan çorbanın tarifinin derdindedir. Barmen Franklin O’Shea (Ozan Uçar) ve eski sevgilisi ünlü yemek eleştirmeni paparazi peşinde Shelly De- Coco’nunda (Selmin Artemiz) olaya dahil olmasıyla işler ilginç hal alır.

Günün Çorbası müzikali, oyuncularının, onlara eşlik eden yardımcı rollerin ve orkestranın yorumuyla, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, koreograf Seda Özgiş, dramaturg Selen Korad Birkiye’nin katkılarıyla seyircinin alkışını aldı. Cevahir’in çok sınırlı salon koşullarında yaptıkları rejiyi yücelten dekor tasarımıyla Behlüldane Tor, ışık tasarımıyla İ. Önder Arık büyük bir başarıya imza attılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler