Genç müziğe taze kan

Vodafone ve İKSV işbirliğinde hayata geçirilen FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi yeni müzisyenlere kayıt, performans ve çıkış olanağı sağlıyor.

Yayınlanma: 21.02.2018 - 20:55
Abone Ol google-news

Beşiktaş’ın Vodafone Park Stadyumu’nda, tam da kupaların sergilendiği uzunca koridorun girişinde sizi bir tabela karşılayacak: Vodafone FreeZone Stüdyo. Tabelanın altındaki kapıdan girip merdivenlerle bir kat aşağıya indiğinizde ulaşacağınız bu mekân bir süredir faaliyette aslında ama şimdilerde İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle çok daha işlevsel bir kimliğe bürünüyor. Temel olarak Performans, Workshop ve Muhabbet olarak üç ana başlıkta toplanan bu işlevsellikle yeni ve genç müzisyenlere kayıt yapma, performans sergileme ve nihayet online mecra üzerinden seslerini duyurma olanağı sağlayacak bu stüdyo.

Dijitalleşen dünyada müzik

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan yardımcısı Engin Aksoy, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Vodafone Marka ve Pazarlama Stratejisi Direktörü Ebru Özgüç, İKSV Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer ve Vodafone Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun’un katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısında tanıtılan stüdyo Vodafone’un dijitalleşme hamlelerinin bir uzantısı aslında. “Vodafone FreeZone markamızla bir yandan gençleri dijitalleştirirken, bir yandan da onların tutku alanlarına yatırım yapıyoruz.” diyen Engin Aksoy sözlerine şöyle deCvam etti: “Müzik alanındaki en yeni yatırımımız Vodafone FreeZone Stüdyo, hem bir dijital müzik stüdyosu, hem bir dijital konser sahnesi, hem de bir dijital içerik fabrikası. Gençler burada profesyonel müzik ekipmanlarıyla ve bir tonmaysterden de teknik destek alarak kayıt yapabiliyor, single çıkarabiliyor. Diğer yandan, 81 ilimizdeki 23 milyon müziksever tek tıkla stüdyodaki tüm performans ve konserleri dijital ortamda takip edebiliyor.”

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ise şunları söyledi: “İstanbul Caz Festivali kapsamında 16 yıldır sürdürdüğümüz Genç Caz programı Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen genç müzisyen ve toplulukların festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturarak onlar için profesyonel müzik dünyasına bir kapı aralamayı amaçlıyor.” “FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” kapsamında ilk özel performans konuğu Son Feci Bisiklet grubu oldu. Vodafone FreeZone Stüdyo, Temmuz sonuna kadar Lahza, Kamufle, Akın Sevgör (ki basın toplantısının ardından Vodafone Freezone Stüdyo’da özel bir performans sergiledi Sevgör), Yakaza Ensemble ve Özgün Semerci gibi isimlerin performanslarına ev sahipliği yapacak. Stüdyoda Mehmet İkiz, Cenk Erdoğan ve Kolektif İstanbul’dan Richard Laniepce gibi isimlerle atölye, Çağıl Kaya, Önder Focan ve Sanat Deliorman gibi isimlerle de akustik performanslar eşliğinde söyleşiler düzenlenecek.

Gençlere açık

Vodafone FreeZone Stüdyo, Türkiye’de müzik yapan tüm gençlere açık. Genç yetenekler, haftanın 6 günü 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren Vodafone FreeZone Stüdyo web sitesi (freezonestudyo. com) üzerinden online rezervasyon yaptırarak stüdyoda 4 saat boyunca diledikleri gibi çalışabiliyor ve tonmaysterden teknik koçluk alarak kayıtlarını gerçekleştirebiliyor. Kayıt yapan gençlerin videoları da çekilerek Vodafone FreeZone YouTube kanalından tüm Türkiye’ye ulaştırılıyor. Müzik tutkunu gençlere duyrulur!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler