Kadıköy’e yeni bir müze

Müzede Haldun Taner’in yapıtlarının yanı sıra seminerler de düzenlenecek

Yayınlanma: 12.03.2018 - 21:10
Abone Ol google-news

Kadıköy Belediyesi, Feneryolu Mahallesi’nden tiyatro ve edebiyat dünyasının büyük ustası 103. yaş gününde Haldun Taner Müze Evi açıyor. Usta yazarın eserlerin sergileneceği Haldun Taner Müze Evi’nde tiyatro dünyasına yeni eserler katılmasını sağlayacak kurs ve seminerler gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi’ne ait ikinci derece tarihi eser olan bina, restorasyonu yapılarak müze evi haline getirildi. Haldun Taner Müze Evi, 16 Mart Cuma günü saat 15.00’te büyük yazarın eşi Demet Taner, dostları, Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Kadıköylülerin katılımıyla açılacak. Müzede Haldun Taner’in anısını yaşatacak şahsi eşyaları ve yaratımlarına dair belgeler, afişler, fotoğraflar yer alacak. Edebiyat ve tiyatro ile ilgili sergiler düzenlenmesini, eksikliği duyulan yepyeni ve faydalı bir hizmet olarak genç yazarlarla, tiyatro icra topluluklarını, yani tiyatro sanatının iki temel ayağını buluşturmayı hedefleyen Haldun Taner Müze Evi’nin bir başka projesi de Haldun Taner Müze Evi Genç Yazarlar Arşiv/ Kitaplığı. Müze evi bünyesinde yeni ve yerli tiyatro oyunlarından oluşturulacak kitaplık kurulacak.

 

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Haldun Taner Müze Evi açılışına dair şunları söyledi: “Bir toplum yazarlarına, düşünce insanlarına, sanatçılarına değer verdiği ölçüde gelişir. Haldun Taner edebiyat ve tiyatromuzun çok değerli isimlerinden. Onu eserleri ve değerleri ile yaşatmak istedik. Ailesinin desteği ve katılımıyla ikinci derece tarihi eser olan binamızı Haldun Taner Müze Evi haline getirdik.Bu yerin genç yazarlarımıza ufuk açacağına, buradan çok değerli oyunlar çıkacağına inanıyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler