Çanakkale Şehitleri sergi ve konserlerle anılıyor

Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilecek olan “Çanakkale Savaşlarında Galatasaraylılar” Sergisi bugün saat 15.00’da açılıyor. Çanakkale Şehitleri anısına CRR, İDSO ve İDOB sanatçıları konserler veriyor.

Yayınlanma: 16.03.2018 - 10:23
Abone Ol google-news

Çanakkale Savaşı’nın kaderini belirleyen kumandanlardan Cevat (Çobanlı) Paşa ve Ali Rıza (Sedes) Paşa başta olmak üzere, Galatasaray’dan yetişmiş birçok genç çoğu zabit namzeti olarak farklı cephelerde görev almışlardı. Vatan için çarpışmış Galatasaraylıların değerli hikâyelerinin öğrenileceği, şehit olan Galatasaray Liselilerin okul yıllarında kullandıkları eğitim malzemelerinin ve o döneme ait objelerin ilk kez görme imkânı bulunacağı sergi 18 Mayıs’a dek eski Galatasaray Postanesi binasındaki Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde izlenebilecek.

 Çanakkale Şehitleri Anma Konserleri

 Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası ve Korosu besteci/şef Çetin Işıközlü yönetiminde “Çanakkale Kahramanları Destansı Oratoryosu” nu 18 Mart Pazar günü 20.00’da CRR Konser Salonu’nda seslendirecek.

 Orkestra ve Gökçen Koray ile Seval Irmak yönetimindeki koro, piyanistler Fügen Yiğitgil ve Simten Şenpolat eşliğinde solist sanatçılar: soprano Mine Kurtoğlu, mezzosoprano Aylin Ateş, tenor Bülent Külekçi, bas Tuncay Kurtoğlu’na eşlik edecekler. Tiyatro sanatçısı Şükrü Türen’de Atatürk’ün sözlerini okuyacak. Işıközü’nün Çanakkale Şehitlerine ithaf edilmiş olduğu oratorya Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri şiiri üzerine 5 bölüm olarak bestelenmiş.

 İstanbul Devlet Opera Balesi (İDOB) sanatçıları da 17 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da Süreyya Operası’nda “Çanakkale” konseri verecekler.

 İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ise, Caddebostan Kültür Merkezi’nde bu akşam saat 20.00’da şef Jessica Cottis yönetiminde “Çanakkale Şehitlerini Anma” konseri verecek. Konserde, orkestra klarinet grup şefi Ayşegül Kirmanoğlu, keman sanatçısı Roman Fedchuk ve viyola sanatçısı Raphael Aubry solist olarak yer alacaklar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler