Ustaların Objetifinden Aşık Veysel ve Gelenekten Geleceğe Halk Ozanları

Almanya’nın Nürnberg kentinde 21 Mart-8 Mayıs 2018 tarihleri arasında ‘Ustaların Objetifinden Aşık Veysel ve Gelenekten Geleceğe Halk Ozanları’ Fotoğraf Sergisi açılıyor.

Yayınlanma: 16.03.2018 - 14:22
Abone Ol google-news

Fotoğrafçılar Nazender Süzer Gökçe (Aşık Veysel’in torunu) ve Gürsel Gökçe tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi iki bölümden oluşuyor.

Serginin ilk bölümünde Usta fotoğrafcılar, Ara Güler, Ergun Çağatay, Fikret Otyam, Ozan Sağdıç ve Mustafa Türkyılmaz’ın fotoğrafları ile Orhan Peker’in desen çalışması yer alıyor.

 Serginin ikinci bölümü ise Aşık Veysel’den sonra yetişen halk ozanlığı geleneğini günümüzde de sürdüren, halk aşıklarının fotoğrafları Nazender Süzer Gökçe ve Gürsel Gökçe’nin objektifinden yansıyan fotoğraflardan oluşuyor.

 Sergi ile ilgili bilgi veren Nazender Süzer Gökçe, Sergide, Aşık Veysel’den günümüze aşıklık geleneğinin bir serüvenini anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Yüzyıllardan beri süre gelen aşıklık geleneği, artık günümüzde şekil değiştirerek devam etmektedir diyen Nazender Süzer Gökçe ‘Dedem Aşık Veysel’in ölümünün üzerinden 45 yıl geçti. 21 mart’ta onu Almanya’da dostları ile iki bölümden oluşan fotoğraf sergisi, söyleşiler, türküller ve Suzan ve Jochen Menzel’in hazırladığı Aşık Veysel Belgeseli ile anacağız.

Bizim sergimizin ilk bölümünde, Usta fotoğrafçıların Aşık Veysel fotoğrafları ve ikinci bölümünde ise,günümüzde aşıklık geleneğini sürdüren halk aşıklarının fotoğrafları yer alıyor. Aşıklık geleneğini sürdüren aşıklar ile 2006 yılından bu yana çalışıyoruz. Maalesef, bu oniki yıllık süre içerisinde aşıklarımızın bir kısmını kaybettik. Gelecek nesillere belge ve bilgi bırakmak amacıyla yaptığımız çalışmalardan bir kısmını Almanya’da yaşayan Türkler ve Alman vatandaşları ile paylaşacağız. Bu konsepteki sergiyi ilk kez yurtdışına çıkarıyoruz. Geleneğin yaşatılması konusunda bir parça katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Sergiyi daha sonra ülkemizde de izlenime sunmayı ve aşıklık geleneğine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz’ dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler