Büyük ödül Ayla Algan’ın

20. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde perdelerini açtı. Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahibi sinema ve tiyatro oyuncusu Ayla Algan oldu. Algan törende yaptığı konuşmada tiyatronun, kültür ve sanatın her dalının ülke gelişimine katkısından söz etti.

Yayınlanma: 28.03.2018 - 18:42
Abone Ol google-news

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 20. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde perdelerini açarak sanatseverlerle buluştu. Küba’dan festivale katılan Havana Compas Dans Tiyatrosu’nun, Küba, Perküsyon ve Dans isimli gösterisi ile görkemli bir başlangıç yapan festivalin açılışında, tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen, “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yılki sahibi ünlü sanatçı Ayla Algan oldu.

Algan, ödülünü Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’dan aldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’un yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı gecede açış konuşmasını yapan Güler Sabancı, “Sanat, toplumsal gelişmenin sağlanmasında pozitif etki gücüne sahip en önemli etkenlerden birisidir. Toplumlar kültürle ve sanatla beslenirlerse, o zaman toplumsal gelişmenin gerçekleştiğinden bahsedebiliriz.

Sabancı Vakfı olarak, bizim görevimiz toplumsal gelişmeye, toplumsal kalkınmaya destek veren işler yapmak. Tiyatro ve sanatın tüm dalları, toplumsal gelişme için olmazsa olmaz. Ne mutlu ki, bu alanda birçok şey yapıyoruz. 44 yıldır Türkiye’nin her bölgesinde kültür merkezleri, tiyatro salonları ve müzeler gibi pek çok kalıcı eseri hizmete sunduk. En coşkuyla yaptığımız işlerden biri Adana’daki bu tiyatro festivali. Sakıp Bey’in çok istediği ve başlattığı bu değerli festivali her yıl biraz daha büyütmenin ve 20’nci yılına ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Festivali heyecan ve coşkuyla sahiplenen Adanalılara ve tüm sanatseverlere de teşekkür ediyoruz” dedi. Güler Sabancı konuşmasının ardından, tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana her yıl verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü çok yönlü sanatçı Ayla Algan’a sundu. Algan da tiyatronun, kültür ve sanatın her dalının ülke gelişimine katkısından söz ederken, festivalin buna değer kattığını belirtti, Sabancı Vakfı’na, tüm emeği geçenlere ve katılım gösterenlere teşekkür etti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler