Genco Erkal Kartallılar la buluştu

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı tiyatro oyunu, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Kartallı tiyatro severler için sahnelendi.

Yayınlanma: 28.03.2018 - 18:50
Abone Ol google-news

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Mustafa Fehmi Okay, Gökhan Yüksel, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan ve CHP Meclis üyelerinin izlediği oyun ayakta alkışlanırken, Kartallı sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

50 yıl sonra...

Genco Erkal, kendisiyle özdeşleşen ve efsaneleşen oyunu, Kartal’da yeniden sahneledi. Usta oyuncuya birçok ödül de getiren “Bir Delinin Hatıra Defteri”, Erkal’ın ilk oynayışının 50. yılına özel günümüze ışık tutan göndermelerle yeniden tiyatro severlerin karşısına çıktı. Nikolay Gogol’un yazdığı ve Coşkun Tunçtan’ın Türkçeleştirdiği, Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve oynadığı oyunu Genco Erkal ilk kez 1965 yılında 27 yaşındayken Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sahnelemişti. O yıllarda sahneye çıkmadan önce akıl hastanelerinde gezip gözlemler yapan ve karakterini böyle oluşturan Erkal, ikinci versiyonunu 3 yıl sonra oynamıştı. 50 yıl sonra bu kez Kartal’da sahne alan usta oyuncu tek kişilik performansıyla, 1 saat 20 dakika sahnede kalırken izleyicilerden yoğun alkış aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler