Eski Eser Yapılarda Restorasyon uygulamaları

Tarihsel Çevre Ve Yapı Korumacıları Derneği’nin düzenlediği “Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Seminer VIII” semineri 31 Mart Cumartesi günü Mimarlar Odası Karaköy Binası’nda düzenleniyor.

Yayınlanma: 30.03.2018 - 12:30
Abone Ol google-news

Moderatörlüğünü, Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği Başkanı Rest. Uzm. Y. Mimar Deniz Alkan’ın üstlendiği seminerin açış konuşmasını Prof. Dr. Zeynep Ahunbay yapacak.

 Halet Çambel Evi'nin Restorasyon Uygulaması

 Prof. Dr. Nadide Seçkin’in yöneteceği ilk oturumda Z. Ayşe Güngör(Rest. Uzm. Y. Mimar) “Halet Çambel & N. Çakırhan Yalısı Projelendirme ve Belgeleme Çalışmaları/ Ahşap Bir Yapıda Strüktürel Analiz Çalışmaları” başlıklı sunumu, öğr. gör. Dr. Olcay Aydemir ise, “Edirnekapı Aya Yorgi Kilisesi Koruma Uygulaması Restorasyon İlke Kararları” başlıklı sunumu yapacaklar.

 Aynı oturum öğleden sonra Orman Endüstri Y. Mühendisi Demet Sürücü’nün “Bulgar Kilisesi Taşınabilir Ahşap İşleri Onarımı” ve Prof. Dr. Meriç Bakiler’in “Koruma-Onarımda Analitik Yöntemler” başlıklı sunumlarla devam edecek.

 Prof. Dr. Afife Batur’un yöneteceği ikinci oturumda Rest. Uzm. Y. Mimarlar Sevinç Çelik, Seden Savaş Akbulut ve Leyla Toprak Gürsu “Genişletilmiş Koruma Metodolojisi ile Koruma Uygulaması Ara Kesitinde Mektebi Tıbbiye Şahane 2017 yılı Çalışmaları” nı sunacaklar. Rest. Uzm. Y. Mimar A.Feyhan İnkaya Takaoğlu da “Yeni Han’ın Proje ve Kazı Süreci” ni anlatacak.

Bu oturumun ikinci bölümü Rest. Uzm. Y. Mimar Ahmet Selbesoğlu’nun “Küçük Mabeyn Dairesi Kış Bahçesi Rekonstrüksiyonu”, Y. Mimar Prof. Dr. Can Şakir Binan “Magrip’ te Bir Koruma ve Restorasyon Uygulaması; Cezayir, Keçiova Camii” sunumları konuşulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler