Zafer Alagöz: Tiyatro oyunculuğun er meydanıdır

Ankara Ankamall Talk Show prodüksiyonuyla her hafta Türkiye’nin usta sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Televizyon kanallarındaki talk show programlarını sahneye döken çalışmada bu hafta ki konuk Zafer Algöz oldu. Dizi ve sinema oyunculuğunun yanı sıra tiyatro oyunculuğunun önemine değinen Algöz, “Oyuncu dediğin sinemada da oynar dizide de oynar reklam filminde de oynar tiyatroda da oynar; ama tiyatro, tekrarı olmayan bir canlı performanstır, ve oyunculuğun er meydanıdır” dedi.

Yayınlanma: 01.04.2018 - 15:50
Abone Ol google-news
 
Televizyon kanallarındaki ‘talk show’lar avm’lerde kurulan sahnelerde Türkiye’nin en ünlü sanatçılarıyla ve yine televizyon sunucusuyla gerçekleştiriliyor. Televizyon sunucusu Kamuran Tapul moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşilere yüzlerce sanatsever büyük ilgi gösterdi. Ankamall’de sevenleriyle buluşan Algöz, Türkiye’de takdir ettiği oyuncular sorulduğunda usta oyuncu “Öyle oyuncular var ki mesela Türkiye’de, Demet Akbağ ve Yasemin Yalçın şu an aklıma ilk gelenler, tabanca gibi oyuncudur mesela, yani ne sette kaprislerini duyarsınız, üstüne üstlük  müthiş set disiplinleri vardır, harika oyunculardır. Çok da tevazu sahibi insanlardır. Hangi rolde olurlarsa olsunlar müthiş iş çıkartırlar. Arif V 216’da da beraber oynadığımız Farah Zeynep Abdullah beğendiğim genç yetenek oyunculardandır” diye konuştu. Arif v 216 çalışmaları hakkında ise, “Çok yakın arkadaşlar olmamıza rağmen Cem Yılmaz da, Ozan Güven de, ben de, yeri gelir Can Yılmaz da iş konusunda birbirimizi çok acımasızca eleştiririz” ifadelerini kullandı. Cem Yılmaz’ın işinde çok titiz olduğuna işaret eden Algöz, “Dekordan kostümüne setin en ince ayrıntısına çalışır, sahne çekimindeyse birbirimizin oyununu beğenmediysek ‘Olmadı abi bu ya’ der, yeniden çekeriz. Hiçbirimiz de birbirimize asla gücenmeyiz” dedi.

‘Tiyatro oyunculuğun er meydanıdır’

Dizi ve sinema oyunculuğunun yanı sıra tiyatro oyunculuğunun önemine değinen Algöz, “Oyuncu dediğin sinemada da oynar dizide de oynar reklam filminde de oynar tiyatroda da oynar; ama tiyatro, tekrarı olmayan bir canlı performanstır, ve oyunculuğun er meydanıdır. Yani bunların hepsini oyuncu dediğin kişi yapabilmelidir” diye konuştu. İlk dizi oyunculuğu deneyiminde yaşadığı büyük heycanı sevenlerine anlatan Algöz, “Bir baktım ki kadroya kimler kimler yok ki. Bir kere başrolde Kemal Sunal var. Kemal abi o kadar ilgili, mütevazı ve özel bir şahsiyetti ki, benim heyecanımı görüp yol gösterdi ve ‘benim de ilk dizim, ben de çok heyecanlıyım’ diyerek duygularımı paylaşmıştı. Müthiş bir oyuncuydu, inanılmaz komikti ve çok saygın bir üstad idi. Bu hayattaki en büyük şansım bu çok özel insanlarla aynı setleri paylaşmış olmam oldu. Ne mutlu bana ki Türkiye’nin en  kıymetli sanatçılarıyla beraber çalışma şansım oldu” diye konuştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler