'Tiyatro omuz omuza bir halaydır'

Baba Sahne 1, Savaş Dinçel Ödülleri 11 yaşına girdi. Tiyatro ve sinemanın sevilen oyuncusu Şevket Çoruh’un büyük emek ve özveriyle kurduğu, “Kendimizi yetim hissetmemek için ” diyerek Baba Sahne adını verdiği tiyatro 1. Yaş gününü 1 Nisan Pazar akşamı kutladı.

Yayınlanma: 03.04.2018 - 13:53
Abone Ol google-news

İlker Ayrık'ın sunduğu gecede Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri’nin 11. yaşı, 2007’de hayatını kaybeden ünlü aktör Savaş Dinçel’in 76. yaşı kutlandı. Sahneyi bu yıl da Savaş Dinçel’in oğlu Barış, öğrencileri, torunu ve öğrencilerinin çocukları açtılar. Piyanist Cem Cücenoğlu eşliğinde Savaş Dinçel’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oyununda seslendirdiği ve sözleri kendisine ait olan “Bir Sanatkâr Asla Ayı Değildir” şarkısını söyleyerek doğum günü pastasını kestiler.

Gecede Savaş Dinçel için özel olarak hazırlanan video ve 40.000 seyirciye ulaşan Baba Sahne’nin dolu dolu geçen bir yılından görüntüler izlendi. Şevket Çoruh, mezun olurken sahnelediği “Sinarit Baba” adlı Sait Faik Abasıyanık öyküsünü yeniden sahneleyerek davetlilere sürpriz yaptı.

Ardından, her yıl aynı tarihte Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde öğrencileri tarafından tiyatro alanında verilen, geçen yıl Baba Sahne’ye devredilen Savaş Dinçel Ödülleri 11. kez sahiplerini buldu. En İyi Oyun Yazarı seçilen Yunus Emre Gümüş, ödülünü Özen Yula’dan aldı. Tiyatro sanatını bir halaya benzeten Gümüş, “Tiyatro kadın ve erkeklerin omuz omuza yüzyıllardır çektiği bir halay ve öyle olmaya da devam edecek” diyerek teşekkür etti.

En İyi Yönetmen seçilen kazanan Yıldıray Şahinler’e ödülünü Gülriz Sururi takdim etti. Şahinler, “Savaş abide çok şey vardı ama kibir yoktu” diyerek genç oyuncu adaylarından bunu ödev edinmelerini diledi.

Bahtiyar Engin’e ise En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Tilbe Saran verdi. Savaş Dinçel’in asistanlığını da yapan Engin, “Bunu nerden öğrendim diye sorduğumda altından ya Savaş abi ya Yıldız hoca (Kenter) ya da Müjdat hoca çıkıyor” diyerek onlardan oyunculuk sanatını öğrendiğini söyleyerek genç jüriye teşekkür etti.

En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen oyunu nedeniyle törenden sonra geceye katılan Sumru Yavrucuk’un ödülünü, Günay Karacaoğlu, Erkan Can’ın elinden aldı. Yavrucak yolladığı mesajda, “Sıvası terle karılmış en baba sahnede, en büyük baba jüri olan gençler tarafından ödüllendirilmek paha biçilmez mutluluk” diyerek oyuncu adayı gençlere sabır, umut, direnme gücü, cesaretle yol almalarını diledi.

Baba Sahne’nin ilk ödülü Çetinkaya’ya

Baba Sahne ilk ödülünü iki kez salon kapatarak tiyatroya destek olan oyunculuğu kadar dostluğuyla da ünlü aktrist Meral Çetinkaya’ya verdi. Çetinkaya, Çoruh’un sunduğu “En İyi Seyirci” ödülünü alırken çok heyecanlandı, şaşırdı, “Nihayet ben de bu sahneye çıkmış oldum” diyerek sahneyi öptü.

Sahneye davet edilen Müjdat Gezen ise, “Savaş’ı güler yüzle anmak bir ilkedir” diyerek duyduğu özleminin derinliğini ve burada öğrencileriyle olmaktan duyduğu gururu ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler