İffet Tunalı İDSO’ya veda etti

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası(İDSO) geçen hafta Lütfi Kırdar’da İsrailli şef Avi Ostowsky yönetiminde unutulmaz bir konser verdi. İDSO yarın da Fulya Sanat'ta şef Ender Sakpınar Yönetiminde kemancı Maria Solozobova ile çellist Meehae Ryo'ya eşlik edecek.

Yayınlanma: 05.04.2018 - 11:37
Abone Ol google-news

İDSO, son konserinde kırk bir buçuk yıl birlikte çaldığı keman grubu üyesi İffet Tunalı’ya emekliliği dolayısıyla plaket sundu. Birikimi, olgunluğu, mütevaziliği ile sanatçı ve sanatseverin çok sevip saydığı Tunalı anı plaketini alırken, “İDSO üyeliğim yüzlerce anıyla geride kaldı. Gururla çaldığım keman grubumla, orkestramla yurt içi ve dışında çok başarılı, unutulmaz konserler yaptık. Bu akşam aslında müziğe ve sizlere veda etmiyorum. Yaşamımda müzik hep vardı, var da olacak” diyerek onu dakikalarca alkışlayan arkadaşlarını ve dinleyicileri selamladı.

 Ardından konserin solisti piyano virtüözü Toros Can, Manuel De Falla’nın “İspanyol Bahçelerinde Geceler” eserini teknik ve müzikal olgunlukla seslendirdi. Sanatçı ısrarlı alkışlara, hocası İlhan Baran’ın çocuklar için yazdığı “Coşku” eserini seslendirerek teşekkür etti.

 Konser Tunalı’nın çok sevdiği ve orkestrasıyla son kez çaldığı Hector Berlioz’un “Symphony Fantastique” eseriyle noktalandı. Şef Ostowsky’nin CD’sini de yapmış olduğu, solo obua da Damla Tuncer’in çaldığı, senfoni başarıyla yorumlandı.

 İDSO 6 Nisan Cuma günü saat 20.00'de Fulya Sanat'ta şef Ender Sakpınar yönetiminde Johannes Brahms ve Gustav Mahler'in eserlerini seslendirecek. Orkestra, Brahms'ın "Keman ve Çello İkili Konçerto" da kemancı Maria Solozobova ile çellist Meehae Ryo'ya eşlik edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler