İstanbul Araştırmaları Enstitüsü 10 yaşında

2007 yılında kurulan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 10. yılını kutluyor.

Yayınlanma: 10.04.2018 - 20:40
Abone Ol google-news

Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 10. yılını kutluyor. 2007 yılından bu yana, İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası ile ilgili çalışmalar üreten enstitü, Tepebaşı’nda, 19. yüzyılda İtalyan mimar Guglielmo Semprini tarafından inşa edilmiş tarihi bir yapıda eski Rosolimo Apartmanı’nda hizmet veriyor. Enstitüde 10 yıl içinde, uluslararası nitelikte 150’yi aşkın sempozyum, konferans ve söyleşi yapıldı, 38 yayın ve 23 süreli sergi hayata geçirildi.

'Sanayi yatırımı kadar değerli’

Suna ve İnan Kıraç Vakfı kurucularından İnan Kıraç, bilim, kültür ve sanat alanlarına yapılan yatırımların en az sanayiye yapılan yatırım kadar değerli olduğuna dikkat çekiyor, “Hatta belki de daha öncelikli” diyor. “İstanbul benzersiz bir şehir. Ona ne denli büyük kötülükler etsek de güzellik ve zenginlikleri tükenmiyor, bizi her fırsatta şaşırtmaya devam ediyor. Biz bu zenginlikleri keşfetmekten ve onları yalnızca bilim ve eğitim dünyasıyla değil, İstanbul’u seven herkesle, tüm kamuoyuyla, dünyayla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol, enstitüde yer alan koleksiyonlara değinerek “Koleksiyon bünyesinde, 19. yüzyılın ortalarından 1980’lere uzanan bir süreçte İstanbul’un topografyasına, mimari ve arkeolojik mirasına, gündelik hayatına ve insan profiline odaklanan 135 bini aşkın fotoğraf bulunuyor. En büyük gayemiz bu koleksiyonu uygun proje ve farklı kanallar aracılığıyla kamuoyuyla buluşturmaktır.” dedi.

10. yıla özel sergi: ‘İstanbul’da Deniz Sefası’

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü 10. yıldönümünü çeşitli özel ve kurumsal koleksiyonların da katkılarıyla derlenen “İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji” sergisiyle kutluyor. Küratörlüğünü tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Zafer Toprak’ın üstlendiği sergi, 26 Ağustos’a dek görülebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler