Çeyrek asırdır caz!

İstanbul Caz Festivali, bu yıl 26 Haziran - 17 Temmuz tarihleri arasında 25. kez düzenlenecek.

Yayınlanma: 11.04.2018 - 20:55
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, bu yıl 26 Haziran - 17 Temmuz tarihleri arasında 25’inci kez düzenlenecek. Festival, cazın usta isimlerinden güncel müziğin tanınmış ekiplerine, yeni keşiflerden sevilen yıldızlara, İstanbul’un 27 farklı mekânında 50’nin üzerinde konsere ev sahipliği yapacak. İstanbul Caz Festivali’nin yirmi beşinci yılına özel konukları arasında açıklanan ilk isim, kırk beş yıllık müzik kariyeri boyunca çok sayıda sanatçıya ilham kaynağı olmuş, Avustralyalı şarkıcı, söz yazarı, besteci, senaryo yazarı, şair ve aktör Nick Cave ile grubu The Bad Seeds oldu. İstanbulluların yıllardır heyecanla yeniden canlı izleyecekleri günü beklediği Nick Cave & The Bad Seeds festival kapsamında “%100 Müzik” katkılarıyla 10 Temmuz Salı akşamı KüçükÇiftlik Park’ta hayranlarıyla buluşacak. Nick Cave’in yanı sıra festivalde Robert Plant, Benjamin Clementine gibi birçok isim yer alacak. 25. İstanbul Caz Festivali’nin programı önceki akşam festivalin “Yüksek Katkıda Bulunan Mekân Sponsoru” Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Garanti Bankası Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişim Direktörü Elif Güvenen ile İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin ve İstanbul Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer konuşmacı olarak katıldı. Görgün Taner, “Festival 25. yılını kutladığı bu yıl da caz ve güncel müziği kentin farklı noktalarına, sokaklarına, parklarına taşıyacak ve İstanbul izleyicisine dünyanın dört bir yanından usta müzisyenlerle buluşma ve müziğin yeni ufuklarını keşfetme imkânı sunacak” dedi.

Biletler 18 Nisan’da

25. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, 18 Nisan Çarşamba günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları ve İKSV ana gişeden satışa çıkıyor. İstanbul Caz Festivali biletleri ayrıca 18 ve 19 Nisan’da Atlas ve Rexx sinemalarında yer alan 37. İstanbul Film Festivali gişelerinden alınabilir. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için: caz. iksv.org.

Ödüller Yeşilnil ve Uğurluer'e

25. İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü, iki önemli caz üstadı Nezih Yeşilnil ve Şevket Uğurluer’in yanı sıra Balarısı Ahmet olarak da tanınan ağız armonikası sanatçımız Ahmet Faik Şener’e festivalin açılış töreninde sunulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler