‘Dünyayı sanat güzelleştirecek’

Panele katılım yüksek olurken, konuşmalar sonrasında seyircilerin soruları cevaplandırıldı. “Dünya Sanat Günü” kapsamındaki etkinlikler tüm hafta boyunca sürecek.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 22:00
Abone Ol google-news

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) ve PEN Türkiye işbirliğiyle önceki gün “Dünya Sanat Koksun” başlıklı bir panel düzenlendi. Piramid Sanat’ta düzenlenen Bedri Baykam moderatörlüğündeki etkinlikte gazetemiz yazarı Zeynep Oral ile birlikte AKUT’un kurucusu Nasuh Mahruki ve oyuncu Tamer Levent konuşmacı olarak yer aldı.

Panale çok sayıda izleyici katıldı. Bedri Baykam, yaptığı açılış konuşmasında “Dünya Sanat Günü” hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuşmalara geçilirken, ilk sözü Zeynep Oral aldı. Oral, “Dünyayı güzelleştirmenin, eleştirel düşünceye ulaşabilmenin tek yolu sanat” diyerek şöyle konuştu: “Bugün yaşadığımız beğeni yozlaşması, çarpık yapılaşmalar, çevre bilincinin gelişememesi, ormanların yok edilmesinde, topraklarımızın denizlerimizin talan edilmesinde, demokrasinin yerleşememesinde ve daha pek çok gerçekte, sanat eğitiminin eksikliğini görüyorum ben... Sanattan yararlanıp insan olmak, çağdaş olmak, evrensel değerlere, eleştirel düşünceye sahip olmak, muhalif olmak ya da olmamak yalnız ve yalnız bizlere kalmış bir şey. Yaptığımız seçimlere bağlı... Her seçimi yaparken aslında nasıl bir toplumda yaşamak istediğimizi ve geleceğimizi seçtiğimizin bilincinde olmamız gerek” şeklinde konuştu. Daha sonra Nasuh Mahruki, sanatın gelecek senelerde neden daha önemli hale geleceğinden bahsetti. Tamer Levent ise yaşamın tamamının aslında bir sanat olduğunu dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler